Stiri

Smartphone Panasonic cu Android

Panasonic a anunţat astăzi că va lansa primul său model de smartphone Android pe piaţa din Europa în martie 2012. De asemenea, compania niponă a anunţat că îşi propune să aducă vânzările sale de smartphone-uri de peste hotare la 9 milioane de unităţi în anul fiscal 2016, Europa fiind una din zonele de referinţă din piaţa globală. Astfel, Panasonic va lansa pe piaţa europeană primul său model global de smartphone în martie 2012. Smartphone-ul vine cu sistemul de operare Android Gingerbread 2.3.

Principalele caracteristici ale modelului sunt:
Un design ultra-subţire, în formă de D, pentru o portabilitate cât mai bună
Ramă subţire cu un ecran QHD (960×540) de 4,3 inch
Rezistenţă la apă şi praf pentru o manevrare uşoară

Folosindu-l ca un model de referinţă, Panasonic îşi va extinde apoi gama şi îşi propune să vândă 1,5 milioane de unităţi în Europa în următorul an fiscal. Mai mult, în anul fiscal 2016, Panasonic vizează vânzări globale de 15 milioane de unităţi, dintre care nouă milioane în Europa, Asia, China şi Statele Unite ale Americii şi sase milioane în Japonia (dintre care cinci milioane sunt smartphone-uri).
Panasonic va maximiza resursele sale interne, inclusiv folosirea unei fabrici existente deja din Malaezia. În prezent, telefoanele pentru piaţa din Japonia sunt produse în această fabrică, iar acum primul model global va fi produs tot acolo.
Panasonic va continua să extindă gama sa de produse şi să crească vânzările printr-un proces rapid, fructificând la maximum capacităţile tehnologice ale Grupului, precum şi locurile de producţie şi vânzare din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *