Concursuri

Situatia candidatilor prezenti si eliminati la concursul de titularizare din 16 iulie

Ieri, 16 iulie, a avut loc proba scrisa a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar in cele 33 de judete si in municipiul Bucuresti, unde nu se piloteaza procesul de descentralizare, conform H.G. nr. 1942/2004. S-au prezentat la examen 35.531 candidati (72,56%) din cei 48.946 inscrisi, iar 13.415 persoane (27,41%) au fost declarati absenti. Din totalul celor 35.531 de candidati prezenti la ora 9.00 in salile de concurs, 95 au fost eliminati (76 pentru frauda sau tentativa de frauda, 6 din cauza lipsei documentelor de identitate, 2 din cauza intarzierii, si 11 pentru lipsa adeverintelor de studii).

Alti 2.726 de candidati si-au anuntat retragerea pe parcursul examenului din motive medicale sau personale.

Dintr-o eroare de copiere informatica, la disciplina Alimentatie publica – profesori a aparut in plus subiectul II identic cu subiectul I, iar la Kinetoterapie, alaturi de subiectele I si II (subiectul de metodica specifica disciplinei) a aparut si subiectul suplimentar de metodica generala, destinat celorlalte discipline. Cele doua situatii au fost sesizate in timp util si au fost rezolvate astfel: mai intai s-a comunicat telefonic presedintilor comisiilor judetene, iar apoi intre 9,45 si 10,00, comisiile judetene au primit in scris modalitatile de remediere a celor doua situatii. In acest fel, toti candidatii vizati (34 la Alimentatie publica si 30 la Kinetoterapie) au fost informati in timp util, fara a li se prejudicia timpul de rezolvare a subiectelor.

O situatie speciala a reprezentat-o unul din cele 3 centre de examen din Bistrita-Nasaud, unde pe foile de concurs ale candidatilor s-a aplicat stampila unitatii de invatamant in care se desfasura concursul, in locul stampilei specifice examenului de Titularizare, pe care este mentionat “Titularizare 2008”. Problema a fost remediata dupa o ora si jumatate de la inceperea probei. Foile cu stampila gresita au fost anulate, iar candidatii au primit alte foi cu stampila oficiala a examenului. Comisia Nationala a examenului de Titularizare a decis ca in centrul mentionat examenul sa fie prelungit cu inca o ora si jumatate, timp suficient pentru rescrierea si rezolvarea subiectelor.

In cele 149 de centre in care s-a desfasurat proba, concurentii au avut de rezolvat varianta de subiect cu numarul 5, extrasa la ora 09.00, la sediul MECT, varianta valabila pentru 143 de discipline. Subiectele si baremele aferente au fost deja postate pe site-ul ministerului, la adresa http://subiecte2008.edu.ro/titularizare/subiecte_si_bareme.

Subiectele si baremele de corectare au fost elaborate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar din cadrul MECT. La realizarea lor au luat parte 271 de persoane (169 de cadre didactice din toata tara, care predau la catedra, 49 de traducatori si 53 de inspectori din Ministerul Educatiei).
Lucrarile scrise pe discipline vor fi evaluate in centrele universitare si in unitatile de invatamant responsabile cu perfectionarea personalului didactic stabilite de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (26 de centre universitare si 5 unitati de invatamant preuniversitar).
Rezultatele concursului se afiseaza la sediul inspectoratelor scolare si la sediul unitatii/institutiei de invatamant unde s-a desfasurat concursul, cel mai tarziu dupa trei zile de la sustinerea acestuia. Contestatiile se depun la inspectoratul scolar, in termen de cel mult 48 de ore de la afisarea rezultatelor, la secretarul comisiei de concurs care le transmite, in termen de 24 de ore, centrelor de evaluare. Afisarea rezultatelor finale obtinute de candidati are ca termen data de 25 iulie 2008.
Repartizarea candidatilor pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se va realiza computerizat la data de 30 iulie 2008, in baza optiunilor exprimate de candidati in fisa de optiuni, in perioada 28-29 iulie 2008. Posturile didactice/catedrele ramase neocupate in urma titularizarii (la nivel judetean/al municipiului Bucuresti) devin netitularizabile si sunt afisate pentru urmatoarele etape ale miscarii personalului didactic: detasare la cerere si suplinire.
Cadrele didactice care nu au participat la concursul de astazi sau care nu au obtinut cel putin nota 5 (cinci) la acest concurs pot participa la concursurile pentru suplinire organizate de inspectoratele scolare in 22 august 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *