LifeStyle

Sinuzita – tratamente naturiste

Alimentele care provoaca lacrimarea ochilor sau fac nasul sa curga pot fi de un real folos in degajarea sinusurilor blocate.
Usturoiul si hreanul contin substante care se gasesc in unele medicamente pentru fluidizarea secretiei nazale. Se recomanda atat adaosul lor la mancare dar si cataplasme cu hrean ras sau usturoi pisat pe frunte si nas, dupa ce ati uns in prealabil pielea cu o crema-ulei care sa protejeze pielea.
Si ardeiul iute este decongestionant nazal. Se adauga la mancare.
Este foarte important sa beti mult lichide atat calde cat si reci. Lichidele subtiaza mucoasa si o mentin fluida. Infuziile fierbinti de schinduf, fenicul, anason sau salvie sunt foarte active pentru fluidizarea mucoasei.
De asemeni, umiditatea este esentiala pentru buna functionare a cililor, pentru fluidizarea mucoaselor precum si pentru golirea sinusurilor. Faceti dus de 2 ori pe zi sau baie cu mult abur sau stati aplecat deasupra unui vas cu apa clocotita, cu un prosop acoperind capul si vasul si inhalati. Puteti adauga si salvie in apa, pentru un efect mai rapid.
Masarea sinusurilor dureroase ajuta, de asemeni si aplicarea unui prosop cald sau chiar a unui saculet cu sare incalzita.
Amplasarea unui umidificator in dormitor inlatura pericolul uscarii cailor nazale si a sinusurilor.
Bineinteles, daca nu ati facut-o pana acum e cazul sa va lasati de fumat.

Peripetii cu sinuzita!