Evenimente

Simpozion la Roma: “Istoria care ne desparte, istoriile care ne unesc"

Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT., împreună cu Asociaţia “Spirit Românesc” din Roma, organizează, în perioada 4-10 septembrie, proiectul intitulat “Istoria care ne desparte, istoriile care ne unesc”.

Bucureşti – 25 august 2010 – Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT., împreună cu Asociaţia “Spirit Românesc” din Roma, organizează, în perioada 4-10 septembrie, proiectul intitulat “Istoria care ne desparte, istoriile care ne unesc”.
Evenimentul va fi găzduit de Accademia di Romania din Roma (Piazza Jose’ de San Martin, nr.1) şi va cuprinde trei momente de referinţă:
masă rotundă, în data de 7 septembrie, la care se vor aşeza reprezentanţii comunităţii italienilor din România şi cei ai comunităţii românilor din Italia;
vernisajul unei expoziţii de pictură şi icoane pe sticlă ale artiştilor consacraţi Angela Tomaselli, Roxana Lupu, Simona Albu, Mara Grossu, Mihaela Mateescu Porfiriu;
un spectacol de muzică şi dansuri trandiţionale româneşti şi italiene susţinut de ansamblurile folclorice “Siamo di nuovo insieme” & ”Dor călător”şi de soliştii vocali Antonio Furnari şi Alex Tomasseli.
Proiectul se va desfăşura sub egida Ministerului Afacerilor Externe al României şi a Ambasadei României la Roma, este finanţat de Guvernul României prin Departamentul de Relaţii Interetnice şi este sprijinit de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi de Accademia di Romania din Roma.

Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. – este o asociaţie etnică de drept privat, cu statut de utilitate publică.
RO.AS.IT. şi-a propus ca obiectiv principal de acţiune conservarea tradiţiilor şi obiceiurilor strămoşeşti, precum şi promovarea limbii, culturii, istoriei şi civilizaţiei italiene în spaţiul românesc, purtând, în acelaşi timp, un dialog constructiv şi permanent atât cu populaţia majoritară şi cu celelalte minorităţi etnice, cât şi cu ţara-mamă, având convingerea că diversitatea în unitate formează zestrea de aur a omenirii

Asociatia Italienilor din Romania – RO.AS.IT.
Persoana de contact: Victor Partan
Functia: responsabil PR
Adresa: Strada Lipscani nr. 19, Etaj 1, Bucuresti
Telefon: 037277459
www.roasit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *