Concerte

Simply Red in recital la Cerbul de Aur 2008

Simply Red, una dintre cele mai apreciate trupe din Marea Britanie, va fi prezenta la editia din 2008 a Festivalului International Cerbul de Aur. Celebrul Mick Hucknall, alias “Red Mick”, si trupa sa vor incanta publicul de la Brasov in seara de gala a festivalului. Grupul a fost fondat de “Red Mick” in 1984 si a lansat primul single si primul album in 1985. Multe dintre cele 15 albume ale trupei au ocupat locul intai in topurile din Europa si din lume. Cele peste 40 de single-uri, printre care “Holding Back the Years”, “If You Don’t Know Me By Now”, “It’s Only Love”, “Stars”, “Fairground”, “Say You Love Me”, “The Air That I Breathe”, au ocupat, de asemenea, primele locuri in topuri din toata lumea.

De asemenea, in cadrul Festivalului International Cerbul de Aur 2008, care are loc in perioada 3-8 septembrie, vor mai sustine recitaluri interpreta Ruslana, grupul Los Vivancos, artistul Stefan Banica Jr., trupa Iris, Horia Brenciu orchestra, Damian & Brothers.

Evenimentul va debuta cu un spectacol extraordinar, sustinut de unii dintre cei mai importanti artisti ai Romaniei, care vor interpreta intr-o maniera originala cele mai indragite piese pe care le-am auzit la Brasov de-a lungul timpului. Iris si Directia 5 vor canta 20 de slagare impreuna cu Angela Similea, Aura Urziceanu, Doru Tufis, Paula Seling, Gabriel Cotabita, Nicola, Laurentiu Cazan, Monica Anghel, Luminita Anghel, Mircea Baniciu, Marcel Pavel, Nico, dar si regretatul Aurelian Andreescu, a carui voce va fi readusa la viata din arhiva de aur a TVR.

Recitalul care incheie prima seara a festivalului, cea de miercuri, 3 septembrie, va fi sustinut de grupul spaniol Los Vivancos, format din sapte frati, dansatori de flamenco si instrumentisti, ale caror show-uri sunt apreciate in intreaga lume. Spectacolele lor combina elemente de muzica, dans, arte martiale, teatru si acrobatii.

A doua seara a Cerbului de Aur, cea din 4 septembrie, aduce pe scena de la Brasov un recital sustinut de Natalia Rodriguez, care a fost supranumita in urma participarii la numeroase show-uri de televiziune si concerte “printesa muzicii pop spaniole”. Exponenta a stilului muzical “radical”, care da si titlul ultimului ei album, tanara artista, considerata Britney Spears a Spaniei, a lansat pana in prezent cinci albume si 15 single-uri.

Cel de-al doilea recital al serii va fi sustinut de artistul Stefan Banica Jr., care revine pe scena de la Brasov dupa 11 ani. Cantaret, actor de teatru si de film, om de televiziune, Stefan Banica Junior a lansat zece albume si numeroase hituri, a sustinut peste o mie de concerte in tara si in strainatate.

Primul recital al zilei de vineri, 5 septembrie, va fi sustinut de Horia Brenciu si orchestra sa, alcatuita din zece muzicieni. Primul sau album, lansat de curand, vine dupa o experienta de mai mult de 15 ani in industria entertainmentului. Si Horia Brenciu a mai urcat pe scena de la Brasov in urma cu 11 ani, cand a avut rolul de prezentator al festivalului.

Al doilea recital al serii de vineri o va aduce pe scena pe ucraineanca Ruslana, castigatoarea concursului Eurovision din 2004. Piesa cu care a castigat concursul, “Wild Dances”, s-a bucurat de succes in toata Europa, ca si albumul cu acelasi nume, care a fost lansat in 25 de tari. Show-ul pe care ea il pregateste pentru Brasov poarta denumirea “Wild Energy”.

Seara de sambata, 6 septembrie, ii aduce pe scena de la Brasov pe membrii uneia dintre cele mai longevive si de succes trupe romanesti, Iris. Format in 1977, grupul are componenta actuala din 1986 si a lansat de-a lungul istoriei sale 17 albume. Seara se va inchide cu celebra formatie britanica Simply Red, aflata pentru prima data in Romania. Stilul muzical al grupului combina influente pop, rock, jazz si soul si le-a adus recunoasterea la nivel mondial. Acesta va fi printre ultimele concerte ale trupei, deoarece membrii sai au decis sa isi continue carierele artistice pe cont propriu incepand din 2009.

Prima seara de folclor, cea din 7 septembrie, aduce in fata publicului numerosi artisti de valoare ai muzicii populare, printre care Sava Negrean-Brudascu, Nicolae Furdui Iancu, Tiberiu Ceia, Florica Zaha s.a. Spectacolul se va inchide cu un recital al ansamblului “Joc” din Chisinau, format din aproximativ 100 de artisti care canta si danseaza.

Cea de-a doua seara de folclor, 8 septembrie, le va face celor nascuti de Sfanta Maria un cadou muzical, cu melodii vechi si noi cantate de tarafuri traditionale si interpreti ca Mariana Ionescu, Ionut Fulea, Adrian Stanca, Matilda Pascal Cojocarita.

Seara se va incheia cu un concert sustinut de Damian & Brothers. Artistul si “fratii sai” interpreteaza muzica lautareasca, reorchestrata intr-o maniera contemporana. Grupul a concertat in toata lumea, iar Damian Draghici a lucrat cu profesionisti in muzica recunoscuti la nivel mondial. De altfel, special pentru recitalul de la Cerbul de Aur 2008, Damian Draghici a invitat instrumentisti de talie mondiala, care au lucrat cu unii dintre cei mai mari artisti ai lumii.

Festivalul din acest an va fi prezentat de un trio format din muzicianul, actorul si prezentatorul Elvin Dandel, interpreta si vedeta de televiziune Alina Sorescu si vedeta Televiziunii Romane Ruxandra Gheorghe.

Cerbul de Aur 2008 are loc in perioada 3-8 septembrie, la Brasov. Anul acesta evenimentul se afla la a 16-a editie si aniverseaza 40 de ani de la debutul sau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *