MUZICA

Simfonia 41 de Mozart by Unkle

Simfonia 41 de Mozart – intr-o varianta reorchestrata si reinterpretata de  trupa britanica UNKLE – va fi tema muzicala a stirilor BBC Sports despre Campionatul European de fotbal de anul acesta.

UNKLE va ilustra muzical o secventa de animatie care va include reprezentari ale jucatorilor Cristiano Ronaldo, Michael Ballack, Fernando Torres, Gennaro Gattuso, William Gallas, precum si a legendarului jucator si manager Marco van Basten. “Ne-am dorit ca secventa ce va introduce stirile sa reflecte spectacolul oferit in cadrul Europenelor de anul acesta. Si chiar daca echipa Angliei nu va juca in campionat, cei care vor urmari meciurile vor vedea o multime de chipuri familiare!” a declarat Phil Bigwood, producator executiv BBC. UNKLE a terminat recent lucrul la un nou album, “End Titles… Stories for Film”, ce va fi lansat oficial la inceputul lunii iulie. Materialul va cuprinde 22 de piese si colaborari cu Josh Homme (Queens of the Stone Age), Black Mountain, James Petralli (White Denim), Joel Cadbury (South).

UNKLE nu este singurul artist de pe afisul B’ESTFEST care are legaturi cu fotbalul: in 2004, piesa “Forca” de pe “Folklore”, cel de-al doilea album Nelly Furtado, a fost imnul oficial al Campionatului European de Fotbal. Membrii Kaiser Chiefs sunt fani declarati ai echipei Leeds United: concertul sustinut la sfarsitul lunii mai pe stadionul Elland Road in fata a 35.000 de spectatori a fost dedicat suporterilor si echipei din West Yorkshire!

Alaturi de UNKLE, anul acesta la B’ESTFEST vor participa Alanis Morissette, Cypress Hill, Apollo 440, Miss Platnum (4 iulie), Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers, Nouvelle Vague (5 iulie), Nelly Furtado, Manu Chao, Stereophonics, Roisin Murphy (Moloko), Sunrise Avenue (6 iulie), Judas Priest, Primal Fear si Ross The Boss (11 iulie). Produs de Emag!c Entertainment, B’ESTFEST 2008 va avea loc in zilele de 4, 5, 6, respectiv 11 iulie (AFTERSHOCK), in aer liber, in cadrul complexului Romexpo. Toate categoriile de bilete pentru B’ESTFEST si B’ESTFEST AFTERSHOCK, respectiv biletele de o zi (90 lei pentru 4, 5 sau 6 iulie si 75 de lei pentru 11 iulie), abonamentele de 3 zile (240 de lei), precum si biletele VIP sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si online, pe www.myticket.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *