MUZICA

Sighisoara Blues Festival – Editia a 4-a

Asociatia Culturala „Sighisoara Blues Hospital” si Primaria municipiului Sighisoara organizeaza, in perioada 14-16 februarie 2008, a 4-a editie a Festivalului Internaţional de Blues.
Pe scena salii „Mihai Eminescu” vor concerta, timp de trei seri la rand, cu incepere de la orele 19:30, formatii si solisti cu rezonantă aparte din Romania, Ungaria si S.U.A.: Survolaj, Tatrai Tibor & Magyar Atom, Someday Baby, Sugar Blue, Corey Harris, Debbie Davis.

Spectacolele vor cuprinde cate doua recitaluri pe seara a cate 80 de minute, cu pauza de 30 de minute intre concerte, in care publicul va avea ocazia să dialogheze cu artistii in foaierul salii, sa asculte piese interpretate anii trecuti la festival si sa-si procure CD-ul ce cuprinde inregistrarile celei de-a treia ediţii.
Obisnuinta (care tinde să devina traditie) ii va conduce, desigur, pe artisti si spectatori deopotriva la Hotelul „Sighisoara”, din cetate, la un jam session de placuta aducere aminte.

Survolaj va concerta in prima seara, urmati de Tatrai Tibor & Magyar Atom din Ungaria (artisti consacrat pe scena internationala care a incantat urechile iubitorilor de gen alaturi de legenda B.B. King). In cea de-a doua seara vor fi prezenti pe scena Someday Baby din Ungaria si Sugar Blue din Statele Unite. Cea de-a treia seara apartine in totalitate americanilor, fiind invitati sa concerteze Corey Harris, printre cel mai bine cotati in lume la acesta ora, si Debbie Davis, una dintre putinele chitariste de blues. Prezentatorul festivalului va fi, ca in fiecare an, Berti Barbera.

Printre artistii care au sustinut live act-uri pe scena din Sighisoara in anii trecuti se numara Vali Racila, Ferenczi Gyorgy, Harry Tavitian, Blues Caffe, Al Cook, A.G.Weinberger, T.O.N.E., Baicea Blues Band, Raw Hide, Crossroads, Blues Opened Version, Blues Company, Chris Tofield Band, Midnight Express, Crossroads, Alex Tomaselli Band, Bega Blues Band, Blue Family, Berti Bartera & Nicu Patoi, Quo Vadis, Nightlosers s.a.

Program Editia a 4-a:

Joi, 14 Februarie 2008:
Survolaj (Romania)
Tatrai Tibor & Magyar Atom (Hungary)

Vineri 15 Februarie 2008
Someday Baby (Hungary)
Sugar Blue (USA)

Sambata 16 Februarie 2008
Corey Harris (USA)
Debbie Davis (USA)

(Prezinta Berti Barbera, jam session-urile vor avea loc in crama hotelului Sighisoara.)

Pentru informatii si rezervari:
+40265 771000
+40744 528 551
rezervari@blues-festival.ro
contact@blues-festival.ro

Sighisoara Blues Festival este singura manifestare culturala de prestigiu de acest gen din tara. Eveniment cultural cu participare internationala, festivalul isi propune promovarea Blues-ului, gen muzical care, desi e sarac reprezentat pe scena nationala se adreseaza unui public tot mai numeros in ultima vreme.

Sighisoara Blues Festival se desfasoara pe parcursul a 3 zile consecutive, cu doua concerte pe seara, in sala de spectacole „Mihai Eminescu” din Sighisoara, cu o capacitate de 500 de locuri si o acustica impresionanta.

Evenimentul strange laolalta, dupa cum se poate constata si ascultand discurile cu selectii din concert, lansate la editiile precedente, tot ce este mai valoros pe sena bues-ului romanesc la aceasta ora, fiind atent la o cat mai inalta calitate a actului artistic.

Bucurandu-se de o mediatizare la nivel national, Sighisoara Blues Festival a ajuns astazi centrul de interes al iubitorilor genului si main event-ul lunii februarie.

Liviu Florescu
http://www.blues-festival.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *