Stiri

Sfecla rosie – mai mult decat aliment

Sfecla rosie este o sursa naturala de zahar, contine carbohidrati, sodiu, potasiu, magneziu, fier, iod, cupru, vitaminele A, C si B6. Cantitatea mare de potasiu si acid folic ajuta la reglarea pulsului si a tensiunii arteriale. Din fericire aceste substante nu se distrug prin fierbere, de aceea sfecla rosie ramane o leguma foarte apreciata. Sucul de sfecla rosie este recomandat in tratarea hepatitelor, a tulburarilor circulatorii si a anemiilor.

sfeclarosie

Este saraca in calorii, de aceea este recomandata in diete, oferind organismului suficiente substante care sa previna intarirea sistemului imunitar.
Sunt de preferat sfeclele mici si de culoare foarte inchisa.
Cercetatorii au descoperit ca sucul de sfecla rosie are un efect miraculos asupra ficatului. Elimina sensazia de oboseala persistenta, distruge grasimile depozitate si ajuta la o buna functionare a ficatului.
Se recomanda consumul zilnic al unei jumatati de sfecla rosie cruda si un pahar de suc .