LifeStyle

Sezonul estival compromis pe litoralul romanesc?

Turismul estival din 2006 ar putea sa fie sub nivelul celui din 2005, considerat de specialisti ca fiind unul benefic la nivelul incasarilor. Inchirierea plajelor catre diversi agenti economici, altii decat hotelierii care le-au administrat pana la sfarsitul anului trecut, va da peste cap afacerile din domeniu.

Desi sezonul a fost deschis la 1 iunie, plajele de pe litoralul romanesc sunt inca neamenajate, iar turistii umbla de colo-colo, in cautarea unui sezlong. In aceste conditii, hotelierii sunt pesimisti in ceea ce priveste perspectivele sezonului 2006.

Ei spun ca neamenajarea pana in prezent a plajelor ar putea duce la compromiterea totala a sezonului estival, cu repercusiuni inevitabile pentru anii urmatori.

Investitiile de milioane de euro, umbrite de plajele neamenajate
Situatia dezastruoasa a plajelor de pe litoral umbreste investitiile de ordinul milioanelor de euro pe care lanturile hoteliere le-au facut pentru imbunatatirea calitatii serviciilor.

Operatori de turism international precum TUI, Thomas Cook, ITS, organizatii internationale ca World Travel and Tourism Council, hotelieri romani si specialisti straini si-au exprimat ingrijorarea fata de scaderea masiva a interesului pentru litoralul romanesc. La aceasta se adauga si lipsa confortului de pe plaja.

“Neintretinerea plajelor este modalitatea cea mai lesne de a pierde ce am reusit cu greu. Am pierdut contracte importante cu tarile Scandinave si Germania. Nu putem asigura calitatea serviciilor daca nu avem si plaja”, a declarat, ieri, reprezentantul lantului hotelier RIU in Romania, Dumitru Becsenescu.

www.hotnews.ro