Sanatate

Serviciu de testare rapida pentru hepatita B si C

Da, din pacate Romania este iar campioana. Suntem tara cu cele mai multe persoane infectate cu virusuri hepatice B si C din Europa. Daca in cazul hepatitei B cea mai mare problema o reprezinta necunoasterea faptului ca exista un vaccin, in cazul hepatitei C nu exista vaccin, si – mai trist- boala este asimptomatica…. pana e prea tarziu… adica pana e nevoie de un transplant de ficat… sau nu se mai poate nici asta. Da, la Baylor, ne-am decis sa informam pe toata lumea ca HIV si hepatitele B si C exista si dincolo de asta sa va oferim posibilitatea de a va testa gratuit.

Da, credem ca meritam cu totii sa avem sanse egale la sanatate. De aceea va invitam la o intalnire de lansare a programului de testare rapida pentru hepatita B si C.

Fundatia Baylor Marea Neagra va invita joi, 4 februarie 2010, in sala de conferinte a Centrului de Excelenta din Constanta, str. Prelungirea Liliacului nr.10, la ora 11.00 la prezentarea noului sau program: serviciul de consiliere si testare rapida pentru hepatitele B si C.

Statisticile arata ca unul din 10 romani sufera de hepatita B sau C, Romania fiind pe primul loc in Europa referitor la prevalenta acestei boli. Este poate varful unui aisberg, nefiind asigurat screeningul pentru hepatite, iar boala nu are manifestari specifice, putandu-se confunda cu alte infectii.

Serviciul va fi gratuit, respectandu-se principiile: consimtamant, consiliere, confidentialitate. Specificitatea ambelor tipuri de teste folosite este de 99,8%.

Conferinta de presa va fi sustinuta de catre Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundatiei, de Prof. Univ. Dr. Sorin Rugina-medic infecționist si de Marinela Debu, presedintele APAH Romania.

Dupa conferinta, participantii vor avea posibilitatea sa efectueze aceste teste si la cabinetul Centrului de Excelenta.

Va asteptam sa aflati toate componentele programului si sa ne sustineti in actiunea de promovare a acestui serviciu unic in tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *