Evenimente

Seara micilor bucurii si a marilor revelatii, Festivalul Luminii 2011

Cercetasii Romaniei organizeaza sambata, 4 iunie 2011, incepand cu ora 21.00, in Parcul Carol din Bucuresti, o altfel de seara de vara in capitala, la Festivalul Luminii 2011.
10.000 de lumini se vor aprinde pentru a redescoperi frumusetea lucrurilor marunte, invitandu-i pe oameni sa isi regaseasca tihna, speranta si bucuria.

Daca nu ati tinut pana acum in mana o gulguta, e timpul sa traiti aceasta revelatie. Festivalul Luminii este darul oferit de catre cercetasi tuturor oamenilor care apreciaza bucuria lucrurilor marunte si reprezinta un exemplu al partilor spirituale si sociale pe care fiecare copil si tanar cercetas le traieste in tabara de cercetasi, in natura, sub cerul instelat.
Bianca Nesiu Bedreag, Presedinte Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

Un peisaj emotionant ii asteapta pe toti cei care pretuiesc frumusetea micilor bucurii: cele peste 10.000 de lumanari aprinse pe aleile parcului le vor aminti oamenilor ca detaliile sunt cele care ne fac viata cu adevarat placuta si ca sta in puterea fiecaruia dintre noi sa producem bucurii mari cu gesturi mici, simple. Bucuria lucrurilor marunte va fi reamintita si, totodata, sarbatorita prin diverse actiuni care vor face ca seara acestei zile sa fie una de neuitat:

– Spectacol cu foc si lumini oferit de ArtFusion

– Pantomima cu tineri amatori

– Lumina din Sufletele Copiilor – Expozitie de fotografie si picturi amenajata de elevii Scolii Pia Bratianu

– Cantece de munte alaturi de Cercetasii Romaniei

– Foto Fantasy – pentru cateva secunde fiecare se poate pune in “pielea” unei lumanari sau a unui cercetas. Fotografiile vor putea fi descarcate de pe www.festivalul-luminii.ro/galerie-foto/photo-fantasy

– Joc, joc – cei dornici de miscare se pot juca impreuna cu cercetasii, la fel ca in copilarie

– Greierele parcului – cei dornici sa priveasca stelele in linistea notelor unei viori se pot alatura greierelui parcului si instrumentului sau nobil

– (A)Prinde-ti visele – o dorinta, un vis, o multumire, o suparare, o clipa de bine vor aprinde o lumanare in parc. Fiecare trecator poate face asta. Coltul viselor va fi coordonat de Scoala Pia Bratianu.

– Aleea Bucuriilor Simple – Vizitatorii sunt indemnati sa spuna si altora care sunt Lucrurile Marunte care le bucura sufletul.

Aflat la cea de a treia editie nationala, evenimentul va fi transmis live pe www.festivalul-luminii.ro

“Festivalul Luminii este darul oferit de catre cercetasi tuturor oamenilor care apreciaza bucuria lucrurilor marunte si reprezinta un exemplu al partilor spirituale si sociale pe care fiecare copil si tanar cercetas le traieste in tabara de cercetasi, in natura, sub cerul instelat. In acest an, Cercetasii Romaniei vor organiza si unul dintre cele mai mari evenimente educative non-formale din Romania, RoJAM – Jamboreea nationala, a cincea editie, dupa 75 de ani de la ultima, un eveniment in care peste 1000 de copii si tineri vor putea experimenta timp de 10 zile viata in natura si invatarea prin actiune”, afirma Bianca Nesiu Bedreag, presedinte Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei.

Festivalul Luminii 2011 este un proiect sincron realizat de Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei in 23 de orase din tara. Acest lucru inseamna ca lumanarile aprinse in Bucuresti vor creste la aproape 200.000 numarul cutiutelor ce au luminat Romania la aceasta editie.

In Bucuresti evenimentul este posibil gratie colaborarii dintre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, Primaria Capitalei si toate organizatiile de tineret partenere.

www.festivalul-luminii.ro

4 Comments

  1. Pingback: Festivalul Luminii
  2. Pingback: Festivalul Luminii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *