LifeStyle

Sean Connery vrea independenţa Scoţiei

Sean ConneryActorul scoţian Sean Connery, care în prezent locuieşte în Bahamas, a declarat că se va întoarce în ţara natală, după aproape 50 de ani de exil, doar dacă Scoţia va deveni stat independent, informează femalefirst.co.uk.
Fostul erou al filmelor de acÅ£iune din seria “James Bond” a părăsit ScoÅ£ia la sfârÅŸitul anilor ’50 ÅŸi locuieÅŸte în prezent în Bahamas, dar urmăreÅŸte foarte atent situaÅ£ia politică a ţării sale natale ÅŸi speră că aceasta va deveni un stat independent.
Partidul Naţional Scoţian (SNP) a promis că va organiza, în următorii trei ani, un referendum privind independenţa Scoţiei dacă va câştiga alegerile pentru parlamentul scoţian.
Connery sprijină de mai multă vreme acest partid, atât financiar cât şi prin imaginea sa. Implicarea sa în politică a atras multe critici pentru că nu locuieşte permanent în Scoţia. O parte din presă este de părere că, în 1997, guvernul laburist l-a împiedicat pe actor să obţină titlul de cavaler din cauza activităţiii caritabile depuse în beneficiul SNP. La acea vreme, purtătorul de cuvânt din partea Partidului Laburist a declarat că actorul nu a primit acest titlu din cauza unor acuzaţii de abuz asupra unor femei.
“AÅŸtept să devenim independenÅ£i de când mă ÅŸtiu”, a declarat Connery. “Ca mulÅ£i scoÅ£ieni care trăiesc în străinătate, abia aÅŸtept să mă întorc într-o ScoÅ£ie independentă. EmoÅ£ional, nu am plecat niciodată de acolo”, a mai spus acesta.
Scoţia, Ţara Galilor, Anglia şi Irlanda de Nord formează Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, iar sistemele legale ale celor patru state sunt separate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *