Evenimente

Şcoala de Vară “România Secolului XXI” își deschide brațele pentru oameni excepționali

Școala de Vară „România Secolului XXI” dezbate voluntariatul în cea de-a XI-a sa ediție, în perioada 18-31 iulie 2011, în București, reunind cei mai activi și implicați studenți din țară.

Tema acestei ediţii este “Cetăţenia activă în rândurile tinerilor în Anul European al Voluntariatului” şi are ca scop creşterea gradului de conştientizare a importanţei implicării active în societate a studenţilor. Pe parcursul celor două săptămâni, cei 25 de studenţi selectaţi vor avea oportunitatea să participe la traininguri, conferinţe şi workshopuri ţinute de specialişti în domeniu. Proiectul va culmina cu un eveniment public în cadrul căruia participanţii îşi vor aplica aptitudinile dobândite în implementarea a 5 proiecte proprii, proiecte care pot deveni chiar campanii de responsabilitate socială, pentru dezvoltarea comunității.

Participanţii vor învaţa ce presupune organizarea unui proiect, care sunt instrumentele, etapele şi modalităţile de finanţare ale iniţiativelor studenţeşti, despre antreprenopriatul social, democratie participativă și implicarea media în proiecte de participare publică.

Şcoala de Vară “România Secolului XXI” este un proiect de tradiţie al asociaţiei studenţeşti Voluntari pentru Idei şi Proiecte România. În cei 12 ani de implicare în domeniul educației, VIP a organizat o serie de proiecte pentru studenți interesați de diverse domenii, oferindu-le șansa de a testa varianta activității și studiului extrașcolar.

Şcoala de Vară ilustrează întocmai viziunea VIP conform căreia oameni excepţionali pot face o schimbare în societate.

Pentru mai multe detalii intrați pe site-ul http://www.scoaladevara.com/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *