Sanatate

Sandvişurile cu şuncă duc la creşterea riscului de cancer intestinal

Părinţii ar trebui să elimine sandvişurile cu şuncă sau cu slănină din alimentaţia copiilor lor, pentru că acestea contribuie la creşterea riscului de dezvoltare a cancerului, potrivit unui studiu realizat de World Cancer Research Fund, informează dailymail.co.uk.

Consumul regulat de şuncă, slănină şi alte tipuri de carne procesată creşte riscul de apariţie a cancerului intestinal, potrivit unei fundaţii de caritate britanice, implicată în lupta împotriva cancerului.

Părinţii care le prepară copiilor lor sandvişuri cu şuncă, slănină sau salam le creează micuţilor obişnuinţa de a consuma aceste alimente, care contribuie la creşterea riscului de apariţie a cancerului.

Alternativele considerate sănătoase de către nutriţionişti sînt sandvişurile cu peşte, brînză cu un conţinut scăzut de grăsimi, hummus sau cu carne slabă şi neprocesată, cum este cea de pui.

Specialiştii consideră că, numai în Marea Britanie, aproximativ 3.700 de cazuri de cancer intestinal ar putea fi prevenite dacă oamenii ar mînca mai puţin de 70 de grame de carne procesată pe săptămînă, echivalentul a trei felii de şuncă.

Această avertizare se aplică acelor tipuri de carne procesată prin afumare sau prin adăugarea de sare sau a altor aditivi. Avertizarea nu se referă la carnea friptă sau prăjită, deşi aceeaşi fundaţie de caritate recomandă limitarea consumului de carne roşie la 500 de grame pe săptămînă.

Potrivit acestui studiu, consumul de carne procesată creÅŸte riscul de declanÅŸare a cancerului intestinal cu pînă la 20 la sută. Consumul de carne procesată poate să contribuie ÅŸi la dezvoltarea altor tipuri de cancer – la prostată, pulmonar, stomacal sau esofagian.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *