Sanatate

SanatateaTV – Disconforturile produse de sarcina

SanatateaTV doreste sa fie alaturi de viitoarele mamici cu cat mai multe informatii legate de perioada de sarcina. In acest sens, SanatateaTV transmite emisiunea „Cum trecem peste disconforturile produse de sarcina”, realizata in colaborare cu GRAL Medical, prin dr. Hassankhani Arash, medic specialist obstetrica-ginecologie. Emisiunea se regaseste pe www.sanatateatv.ro incepand de maine, 16 ianuarie, la Categoria Obstetrica-Ginecologie.

Dr. Hassankhani Arash trece in revista o serie de particularitati si sfaturi, pentru ca tu sa depasesti cu succes micile neplaceri din timpul sarcinii.  

Eforturile noastre si ale partenerilor nostri GRAL Medical, se indreapta catre tine. Peste cateva luni vei da nastere unui copilas. O minune pe care ai asteptat-o plina de nerabdare, fericire, emotii si griji. Este o experienta fascinanta si plina de evenimente – care te fac sa te intrebi daca totul decurge normal sau daca procedezi cum trebuie. Poti adora aceasta perioada sau iti poti dori sa treci cat mai repede peste ea. Trebuie sa intelegi ca perioada de sarcina este un timp al schimbarilor: se schimba corpul, gandurile si sentimentele tale. Rolul acestor schimbari este de a-ti regla metabolismul pentru sarcina si de a te pregati pentru nastere si pentru alaptarea la san. Luna de luna descoperi cum organismul tau se modifica.

Pot aparea numeroase stari de disconfort care, desi te pot nelinistii pe moment, sunt normale, multe dintre ele fiind cauzate de modificarile hormonale sau de suprasolicitarea organismului.

Starile de disconfort, faptul ca uneori te simti neinteleasa si atitudinea sotului fata de procesul prin care treci, pot conduce la anumite trairi emotionale de natura sa iti schimbe viata. Starile de disconfort pot aparea fie in primele saptamani de sarcina, fie in ultimul trimestru de sarcina. La fel, unele simptome pot aparea precoce, apoi pot disparea pentru a reaparea in ultimul trimestul de sarcina. Acestea sunt normale si nu prezinta un motiv de ingrijorare. 

Dr. Hassankhani Arash abordeaza probleme precum: insomniile, greata, umflarea picioarelor si durerea de spate.

 

Insomniile si durerile de spate sunt de cele mai multe ori cauzate de pozitia de dormit. Burtica a crescut, organismul s-a modificat si este posibil sa te intorci pe toate partile pana gasesti o pozitie confortabila. Insomniile pot fi cauzate de factori emotionali sau de neplacerilor obisnuite ale unei sarcini normale, precum hemoroizii, greata care te pot tine treaza in timpul noptii.

Greata de dimineata, greata la mirosuri sau fata de anumite produse alimentare sunt elemente foarte suparatoare in timpul sarcinii, care pot aparea si disparea automat. Trebuie sa eviti mancarurile sarate, iar cand greata persista trebuie consultat medicul ginecolog.

            In ceea ce priveste umflarea picioarelor, ea este prezenta la majoritatea gravidelor in perioada avansata a sarcinii, dar daca se asociaza cu dureri mari de cap, dureri de burta, stare de voma sau ameteala, trebuie sa vorbesti imediat cu doctorul tau.

            Informatiile pe larg le poti afla direct de la dr. Hassankhani Arash in cadrul emisiunii „Cum trecem peste disconforturile produse de sarcina”, difuzata incepand cu 16 ianuarie pe platforma online www.sanatateatv.ro la categoria Obstetrica-Ginecologie.

            GRAL MEDICAL, este unul dintre cei mai importanti furnizori pe piata serviciilor medicale din Romania prin reteaua nationala de centre de diagnostic si tratament. Prin laboratoarele sale, Gral Medical a devenit lider pe piata prin calitatea si diversitatea analizelor de laborator. Dotata cu echipamente ultramoderne, Clinica de diagnostic Gral ofera servicii complete si prompte pe diferite specialitati, asigurate de unii dintre cei mai buni medici specialisti din Romania.

SanatateaTV este prima televiziune online care isi propune sa sublinieze importanta unei vieti sanatoase si a preventiei, dar si sa faciliteze accesul la specialisti pe probleme de sanatate prin realizarea de emisiuni, cu sustinerea unor medici renumiti, dar si a unor personalitati si organizatii din domenii conexe sanatatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *