Sanatate

Sanatate de la distanta cu Cisco HealtPresence

health_care_anywhere_anytime1Cisco a anunţat rezultatele programelor pilot Cisco HealthPresenceTM aplicate în Aberdeen (Scoţia) şi San Jose (California), acestea relevă faptul că peste 90% dintre pacienţi au fost satisfăcuţi de serviciile de sănătate la distanţă şi că vor recomanda şi altor persoane această modalitate. Cisco HealthPresence este un concept de furnizare a serviciilor de sănătate pentru pacient care combină Cisco TelePresenceTM şi dispozitive medicale pentru a permite celor care acordă asistenţă medicală şi pacienţilor care se pot afla la kilometri depărtare să interacţioneze într-un mediu medical.

Utilizând o soluţie de colaborare video de înaltă calitate, Cisco HealthPresence simplifică întâlnirea pacienţilor cu medicii şi îmbunătăţeşte eficienţa asigurării serviciilor din partea unităţii de servicii de sănătate. În sfârşit, programul extinde limita normală a unităţilor de servicii de sănătate, îmbunătăţeşte accesul şi optimizează resursele medicale reduse. Rezultatele programelor pilot evidenţiază următoarele elemente:

 • Peste 95% dintre pacienÅ£i s-au declarat satisfăcuÅ£i de experienÅ£a Cisco HealthPresence
 • Peste 95% dintre pacienÅ£i au considerat că vizita a fost confidenÅ£ială
 • Peste 90% ar recomanda serviciul ÅŸi altor persoane

Cisco HealthPresence

 • Conceptualizat, planificat ÅŸi realizat de Grupul pentru soluÅ£ii de afaceri pe Internet de la Cisco®, departamentul de consultanţă strategică globală al companiei, iar în prezent dezvoltat de Grupul pentru soluÅ£ii avansate de sănătate, Cisco HealthPresence combină Cisco TelePresence, o soluÅ£ie în direct, în timp real care asigură interacÅ£iuni faţă-în-faţă în reÅ£ea cu tehnologia de tip centru de apeluri ÅŸi reÅ£eaua de telemetrie securizată pentru a furniza servicii medicale la distanţă, similare cu cele oferite în timpul unei vizite personale la cabinetul unui medic.
 • Cisco HealthPresence asigură o platformă de comunicare ÅŸi colaborare concepută pentru a ajuta medicii aflaÅ£i la distanţă să evalueze pacienÅ£ii în baza datelor fiziologice provenite de la o serie de dispozitive medicale, cum ar fi un stetoscop, un tensiometru sau alt echipament de diagnosticare.  Fiecare unitate Cisco HealthPresence dispune de un operator instruit să utilizeze dispozitivele medicale conform instrucÅ£iunilor unui medic aflat la o distanţă chiar ÅŸi de câteva sute de kilometri.

 

Rezultatele programului pilot din Aberdeen, Scoţia

 • Centrul ScoÅ£ian pentru Telesănătate, Cisco ÅŸi Serviciul NaÅ£ional de Sănătate continuă testarea Cisco HealthPresence la Spitalul Regal din Aberdeen, ScoÅ£ia pentru a oferi servicii medicale la distanţă pacienÅ£ilor cu răni ÅŸi boli care nu le pun viaÅ£a în pericol.
 • Mai jos sunt răspunsurile pacienÅ£ilor (51% bărbaÅ£i, 49% femei cu vârste de la 16 la peste 75 de ani) care au participat la testul din Aberdeen început în ianuarie 2008. (Detaliile complete ale evaluării clinice se vor publica în iulie 2009.)
  • 99% dintre pacienÅ£i au spus că sunt satisfăcuÅ£i de această metodă.
  • 95% au spus că vizita a fost confidenÅ£ială.
  • 93% au spus că vor recomanda acest serviciu.

Rezultatele programului pilot din San Jose, California

 • UnitedHealth Group (UHG) ÅŸi Cisco, în parteneriat cu HealthCare Partners a început un program pilot de la Cisco HealthPresence cu angajaÅ£ii Cisco la sediul Cisco din San Jose în octombrie 2008 pentru a-i stabili utilitatea ca alternativă la vizitele personale la medic. UHG a coordonat procesele administrative pentru ca vizitele să cuprindă programarea, plata medicului, coordonarea beneficiilor ÅŸi disponibilitatea în reÅ£ea a serviciilor clinice.
 • Răspunsurile pacienÅ£ilor care au participat la programul pilot din San Jose sunt următoarele:
  • 97% au spus că au reuÅŸit să comunice eficient cu medicii utilizând acest serviciu.
  • 98% au spus că au utilizat tehnologia cu uÅŸurinţă.
  • 90% au spus că vor recomanda acest serviciu.

Privind spre viitor

Datorită răspunsurilor pozitive primite de la pacienţi şi medici, Cisco plănuieşte să extindă programele pilot Cisco HealthPresence la angajaţii din alte locaţii de pe teritoriul Statelor Unite, conectând angajaţii Cisco la cei mai apropiaţi medici. De asemenea, Cisco şi UHG colaborează pentru a extinde reţeaua unităţilor care participă la programul pilot Cisco HealthPresence pentru a include specialişti.

În colaborare cu Consiliul de Sănătate de pe Coasta de Vest din Noua Zeelandă, Gen-i, un partener agreat Cisco, împreună cu Cisco au început testarea Cisco HealthPresence în iulie 2008 pentru a-i evalua potenţialul de extindere a disponibilităţii resurselor medicale şi de a oferi pacienţilor acces facil şi în timp util la asistenţă medicală. Răspunsul primit de la personalul medical indică faptul că Cisco HealthPresence permite personalului să ia decizii medicale mai rapid şi mai eficient, reducându-se semnificativ necesitatea de deplasare a pacientului. În general, există o susţinere puternică atât din partea personalului clinic cât şi din partea celui administrativ pentru acest model de asistenţă medicală.

 Citeste mai mult! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *