Stiri

Samsung – plită cu inducție

Samsung Electronics România lansează o nouă plită pe inducţie incorporabilă (CTN462KC01), ce dispune de tehnologia gătirii prin inducție și de funcții avansate pentru prepararea optimă a alimentelor, chiar și în recipiente de dimensiuni mari. În plus, plita are un design minimalist, având o suprafață din ceramică neagră, cu finisaje metalice, care o va transforma în punctul central al încăperii. Plita va fi disponibilă în România începând cu luna iulie, la un preț recomandat de 2.499 lei.

Plita pe inductie Samsung
Plita pe inductie Samsung

Detectarea automată a punctului de fierbere

Cu ajutorul noii plite de la Samsung, nu mai trebuie să supravegheaţi recipientele în care fierbeți apa. Senzorii avansați ai aparatului vor detecta automat punctul de fierbere a lichidului și vă vor alerta atunci când acesta este atins, prin intermediul funcției „Auto water boiling”. În același timp, dacă recipientul așezat pe plită este gol, aparatul va emite o alertă către utilizatori, pentru a preveni deteriorarea acestuia.

Temperatură optimă de servire, cu ajutorul funcției Keep Warm

Funcția „Keep Warm” permite menținerea alimentelor la temperatura potrivită pentru servire, fără a afecta în vreun fel gustul sau textura acestora. Dotarea este utilă mai ales în situațiile în care preparatele sunt servite la mai mult timp după gătirea lor. Funcția va menține alimentele la o temperatură constantă de 60°C, prin simpla așezare a recipientelor pe plită.

Gătire ultra rapidă în deplină siguranță

Plita pe inducţie de la Samsung promite mai multă eficiență, printr-un timp de gătire mai rapid și un nivel de siguranță superior aparatelor obișnuite. Suprafața plitei a fost special concepută pentru a încălzi mai multe vase în același timp, chiar și cu dimensiuni mari, fie că e vorba despre gătirea lentă, la o temperatură redusă, sau despre fierberea rapidă a apei.

Tehnologia gătirii prin inducție este mai sigură decât gătirea la flacără, prevenind deteriorarea vaselor. Astfel, la contactul cu suprafața plitei vor fi încălzite numai recipiente realizate din anumite materiale: email, oțel inoxidabil, fontă sau vase de tip FAGOR, în timp ce vasele din sticlă, cupru sau aluminiu nu se vor încălzi. În același timp, puteţi atinge suprafața plitei, atunci când aceasta este în funcțiune, fără să vă frigeţi.

În plus, plita dispune de o serie de funcții adiționale pentru mai multă siguranță, incluzând Safety shutoff, Anti-overflow, precum şi de indicatori pentru temperatură ridicată și pentru căldură reziduală.

Desgn inovator, pentru mai multă eleganță în bucătărie

Noua plită de la Samsung are un design premium, minimalist, ce promite să aducă mai mult lux în spațiul pentru gătit. Materialul lucios din care este alcătuită suprafața plitei este atrăgător și, în acelaşi timp, practic, existând posibilitatea de a fi curățat cu maximă ușurință, prin simpla ștergere a acestuia cu o cârpă moale. În plus, panoul de control cu LED oferă o notă sofisticată încăperii, oferind totodată un control intuitiv al aparatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *