Evenimente

Samsung il premiaza pe Carol Eduard Novak, medaliat la Jocurile Paralimpice

Samsung Electronics, Partener Olimpic Global și Partener Paralimpic pentru Echipamentul de Comunicații Wireless, îl premiază pe sportivul român Carol Eduard Novak pentru cele două medalii câștigate la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012. Sportivul a obținut medalia de aur la cursa de urmărire pe velodrom și medalia de argint la proba de contratimp individual pe șosea.


După ce, în urmă cu o lună, Samsung a premiat cei 14 sportivi români medaliați la ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice, a venit rândul medaliatului român la Jocurile Paralimpice să fie recompensat pentru performanța deosebită. Carol Eduard Novak a câștigat două medalii în cadrul competiției de la Londra 2012, inclusiv prima medalie de aur câștigată vreodată de un sportiv român la Jocurile Paralimpice. Ciclistul mai are în palmares o medalie de argint, câștigată la ediția de la Beijing a Jocurilor, din anul 2008.


Carol Eduard Novak și-a pierdut o parte din piciorul drept în anul 1996, în urma unui accident de mașină. A renunțat la patinaj-viteză, sportul de performanță pe care îl practica înainte de accident, în favoarea ciclismului, pentru care se antrenează zi de zi. ,,Performanţa presupune sacrificii şi multă muncă în spate, pe care trebuie să o faci cu mare drag. Două medalii la Jocurile Paralimpice, un aur şi un argint, mi-au confirmat că mă aflu pe drumul cel bun şi că am lăsat o amprentă vizibilă în ceea ce înseamnă sportul românesc recunoscut la nivel internaţional. Sunt extrem de fericit pentru rezultatele obţinute la acest nivel şi îmi doresc să reprezinte un pas decisiv în suţinerea tuturor celor care vor să facă performanţă sportivă. E un moment de bucurie pe care vreau să-l împărtăşesc tuturor celor care au crezut în mine şi celor care acum se bucură pentru că am dus România pe primul loc al podiumului Jocurilor Paralimpice”, a declarat Carol Eduard Novak.


„Ne bucurăm că am putut fi alături, în acest mod simbolic, de sportivul care a adus numele României pe podiumul Jocurilor Paralimpice. Samsung are deja o tradiție în parteneriatul cu Jocurile Paralimpice și în susținerea excelenței sportive, iar această implicare se reflectă și la nivelul sprijinului pe care îl oferim atleților din România. Îl felicităm pe Carol Eduard Novak, care a adus alte două medalii preţioase pentru România,” a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România.


Samsung este partener Paralimpic pentru Echipamentul de Comunicații Wireless, o colaborare începută odată cu ediția din 2006 a Jocurilor, ce a avut loc la Torino. Anul acesta, Samsung și-a continuat angajamentul de a susține performanța sportivă, prin campania inovatoare „Sport Doesn’t Care Who You Are – Everyone Can Take Part”. Aceasta are drept scop încurajarea publicului să își reevalueze atitudinea față de atleții paralimpici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *