Stiri

Salvarea Bucuresti ii invata pe bucuresteni tehnici de resuscitare

Bucurestenii pot invata tehnici importante pentru salvarea de vieti chiar de la profesionisti! Societatea de Salvare Bucuresti desfasoara astazi, 16 octombrie, de Ziua Europeana a Resuscitarii, o actiune ce are ca principal scop predarea tehnicilor de prim ajutor, intre orele 12:00-19:00, in urmatoarele locatii: strada Lipscani intersectie cu strada Smardan, Parcul Cismigiu- intrarea dinspre Bulevardul Regina Elisabeta.

 Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Europene a Resuscitarii – European Restart a Heart Day, organizata de Consiliul European de Resuscitare . Prin aceasta initiativa, ce va avea loc pe 16 octombrie, se doreste cresterea numarului de supravietuitori in cazul unui stop cardio-respirator.
In fiecare an, aproximativ 350.000 de europeni sufera un stop cardiac in afara spitalului. Un stop cardio-respirator poate avea loc oriunde, de exemplu, in strada, la locul de munca, sau in timp ce o persoana face sport sau alte activitati ce necesita efort. Realizarea tehnicilor de resuscitare de catre oamenii laici ar creste rata de supravietuire intr-un stop cardio- respirator cu mai mult de 50 %. Din pacate, doar la unul din cinci cazuri se intervine la timp in cazul unui stop cardio- respirator dintr-un loc public. De aceea, in Europa, mai puțin de 1 din 10 dintre acesti pacienti supravietuiesc azi. Cresterea acestui procent poate salva 100.000 de oameni pe an in Europa, afirma European Resuscitation Council.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *