CARTE BUNA, Evenimente

Salonul National de Psihologie de la Sala Palatului 8-11 noiembrie 2007

Aflat la a doua editie, Salonul National de Psihologie isi deschide portile in data de 8 noiembrie la Sala Palatului unde, zilnic intre orele 10.00 si 20.00, veti avea ocazia sa luati parte la o multitudine de workshop-uri si evenimente consacrate psihologiei, dar si sa achizitionati carti de interes pentru domeniul respectiv

. Bineinteles, la preturi reduse! La standul Editurii Herald veti gasi toate noutatile noastre editoriale alaturi de cele mai bine vandute titluri din colectii de succes precum Cultura si civilizatie, Manuscris, Fiat lux sau Carti fundamentale. Va asteptam pentru a incepe impreuna aventura cunoasterii de sine!

Lista pachetelor disponibile pe perioada targurilor

Bolul de orez

 Aflandu-si originea in China, Zen-ul este una dintre cele mai importante si mai raspandite scoli ale buddhismului, axandu-si invataturile pe practica meditatiei si cautarea echilibrului interior, combinate cu un mod de viata cat mai armonios si mai simplu.

Zen-ul este o cale posibila catre iluminare, dar o cale care nu indeparteaza individul de la obligatiile de zi cu zi, ci una care cauta o imbinare cat mai naturala si mai satisfacatoare intre atingerea linistii interioare si armonia unei vieti implinite.

Scrierile adunate in pachetul “Bolul de orez” sunt pe cat de diferite, pe atat de revelatoare pentru ceea ce reprezinta traditia Zen, textelor apartinand unor maestri Zen de renume fiindu-le alaturate interpretari avizate ale unor cercetatori contemporani, dar si o istorie detaliata a acestei filozofii uimitoare prin simplitatea ei.

Pachetul contine 5 carti: Istoria zenului (Colectia “Cultura si civilizatie”), Zen si viata cotidiana, Cronica Realizarii, Lauda zazenului, Nestematele Legii (Colectia “Zen”)

Pret pachet “Bolul de orez”: 59.00 RON

Arborele vietii

 Dintr-un trecut foarte indepartat, poporul evreu a perpetuat o traditie menita sa explice si sa faca inteleasa Legea (Tora) atat pentru multimea profana, cat si pentru o anumita categorie de initiati.

Partea cea mai elevata a acestei traditii este Kabbala, care intruchipeaza esenta cunoasterii universului si a lui Dumnezeu asa cum este ea perceputa in traditia ebraica veche. Principalele carti care o compun – Sepher Yetzirah si Zoharul – ofera o posibila cheie a cunoasterii mistice asupra creatiei si a naturii divine.

Pachetul “Arborele Vietii” ofera textele de baza ale Kabbalei, impreuna cu unele dintre cele mai importante studii asupra receptarii si interpretarii ei de-a lungul istoriei.

Pachetul contine 5 carti: Omul si Absolutul dupa doctrina Kabbalei (Colectia “Cultura si civilizatie”), Doctrina Kabbalei, Kabbala: Traditia secreta a Occidentului (Colectia “Esoterica”), Cartea Misterului pecetluit – Siphra Dtzenioutha, Cartea Formarii – Sepher Yetzirah (Colectia “Quinta Essentia”)

Pret pachet “Arborele Vietii”: 71.00 RON

Misterele Nilului

 Fascinanta scriere hieroglifica a Egiptului antic a cazut in uitare incepand cu perioada elenistica, ramanand un mister pentru toata lumea pana la descifrarea ei de catre Champollion in 1822. Descoperirea marelui savant a deschis calea catre cunoasterea detaliata a unei intregi literaturi, dezvaluind adevaratul spirit al Egiptului antic prin intermediul creatiilor literare sacre si laice care au ajuns pana la noi.

“Misterele Nilului” ofera cititorului accesul direct la texte egiptene antice, dar si la modul in care cultura egipteana era privita de strainii care vizitau tara. Am completat aceste texte originale cu o interpretare de exceptie a ritualurilor sacre, dar si cu un roman graitor pentru felul in care civilizatia Egiptului antic reverbereaza inca in constiintele noastre.

Pachetul contine 4 carti: Despre Isis si Osiris, Cartea mortilor egipteni (Colectia “Carti fundamentale”), Misteriile egiptene (Colectia “Cultura si civilizatie”), Ultima adoratoare (Colectia “Scrieri initiatice”)

Pret pachet “Misterele Nilului”: 59.00 RON

Semne levantine

 Unul dintre documentele de o importanta covarsitoare atat pentru biserica primara cat si pentru Sfintii Parinti a fost Septuaginta, cea mai veche traducere greaca a bibliei ebraice. Redactata la initiativa regelui Ptolemeu Filadelful, traducerea despre care vorbim a fost una dintre cele mai respectate scrieri sacre – atat de evreii elenofoni carora le era initial adresata, cat si ulterior de crestinii care isi insuseau vechile invataturi aflate la baza noii lor religii.

Pachetul “Semne levantine” va ofera un grupaj reprezentativ de texte care, impreuna cu istoria alcatuirii Septuagintei, va ajuta sa redescoperiti o epoca extrem de diversa si de complexa.

Pachetul contine 5 carti: Comentariu alegoric (Colectia “Carti fundamentale”), Cartea lui Enoh, Cartea intelepciunii lui Solomon, Manuscrisele de la Marea Moarta (Colectia “Manuscris”), Istoria Septuagintei (Colectia “Cultura si civilizatie”)

Pret pachet “Semne levantine”: 104.00 RON

Taina marturisirii

 Scrierile pline de intelepciune si discernamant ale Parintilor Bisericii trebuie sa fie, alaturi de scrierile biblice, calauzele cele mai de incredere in viata oricarui crestin. Credinta cu care Sfintii Parinti si-au urmat chemarea, in ciuda tuturor incercarilor sau martiriilor la care au fost supusi, reiese cu usurinta din invataturile pe care ni le-au lasat in predicile si invataturile lor.

Pachetul “Taina marturisirii” aduce impreuna o serie de scrieri crestine de prima insemnatate, ai caror autori au impartasit tuturor credinciosilor adevarurile care razbat din Sfanta Scriptura, demonstrandu-ne ca ceea ce era valabil in antichitate continua sa fie si in prezent, si va fi si in secolele urmatoare.

Pachetul contine 6 carti: Despre rugaciune, Viata Sf. Simeon Noul Teolog, Taina M-a Uns, Despre suflet si inviere, Filocalia lui Origen, Despre necunoasterea lui Dumnezeu (Colectia “Spiritualitate crestina”)

Pret pachet “Taina marturisirii”: 71.00 RON

Comorile buddhismului

 Istoria buddhismului a inceput cu peste 2500 de ani in urma in nordul Indiei, unde printul Siddartha a devenit Buddha – Iluminatul, renuntand la toate cele lumesti si cautand o cale spirituala pe care sa o poata oferi tuturor oamenilor, indiferent de casta. Religie a compasiunii si a eliberarii, buddhismul a fost adoptat de multe culturi asiatice, contribuind la dezvoltarea unor nepretuite valori de spiritualitate si arta.

Cartile pe care vi le propunem in pachetul “Comorile buddhismului” ofera cititorului o imagine de ansamblu asupra textelor fundamentale, traditiilor si dezvoltarii ulterioare a uneia dintre cele mai raspandite religii ale lumii, pe care va invitam sa o descoperiti alaturi de Editura Herald.

“Comorile buddhismului Pachet 1” contine 8 carti: Sase Yoga ale lui Naropa, Bardo Thodol – Cartea tibetana a mortilor, Yoga tibetana si doctrinele secrete (Colectia “Carti fundamentale”), Comorile budismului tibetan, Comorile Dharmei, Calea norilor albi (Colectia “Himalaya”), Doctrina Trezirii (Colectia “Logos”), Pelerinul Kamanita (Colectia “Scrieri initiatice”)

Pret “Comorile buddhismului  Pachet 1”: 92.00 RON

“Comorile buddhismului Pachet 2” contine 4 carti: Dhammapada, Intrarea pe calea iluminarii, Tratat despre calea de mijloc (Colectia “Carti fundamentale”), Istoria culturala a Tibetului (Colectia “Cultura si civilizatie”)

Pret “Comorile buddhismului  Pachet 2”: 61.00 RON

Cantecul Gangelui

 Prin intermediul pachetului “Cantecul Gangelui” va invitam sa descoperiti tainele uneia dintre cele mai vechi civilizatii care supravietuieste pana in zilele noastre si sa intrati in lumea fascinanta a traditiei hinduse.

Hinduismul ne-a lasat peste timp o literatura fascinanta, in care se impletesc in permanenta viata frusta si filozofia, sacrul si profanul. Cele mai cunoscute creatii scrise care ne-au parvenit – Vedele si Upanisadele – au dat nastere de-a lungul istoriei unor scoli si curente
religioase si filozofice de o bogatie si o adancime care au uimit Europa prin incarcatura lor extra-ordinara.

Am ales pentru dumneavoastra cele mai de seama texte antice si interpretari moderne ale acestora, cu gandul de a va oferi o panorama completa a ceea ce reprezinta civilizatia hindusa pentru tezaurul cultural al omenirii.

“Cantecul Gangelui Pachet 1” contine 5 carti: Upanisad, Yoga-Sutra (Colectia “Carti fundamentale”), Introducere generala in studiul doctrinelor hinduse, Filosofia Yoga, Filosofia Upanisadelor (Colectia “Cultura si civilizatie”)

Pret “Cantecul Gangelui  Pachet 1”: 95.00 RON

“Cantecul Gangelui Pachet 2” contine 8 carti: Upadesha Sahasri – O mie de invataturi, Samkhya-Karika /Tarka-Samgraha, Compendiul filozofiilor indiene, Advaita Vedanta, Cantul eliberatului, Tes panza Numelui Tau (Colectia “Carti fundamentale”), Tantrismul: rituri si metafizica, Metafizica si cosmologie orientala (Colectia “Logos”)

Pret “Cantecul Gangelui  Pachet 2”: 74.00 RON

Dragonul de jad

 Putem spune ca dintr-un punct de vedere, bogata literatura chineza incepe odata cu Yi King, faimoasa carte-oracol care a ghidat timp de peste trei mii de ani atat deciziile omului de rand, cat si marile hotarari care aveau sa afecteze intregul imperiu.

Dezvoltarea ulterioara a literaturii chineze a fost uimitoare, operele filozofice si povestirile, istoria, poezia si scrierile cu caracter religios apartinand civilizatiei chineze fiind considerate si astazi pietre de hotar ale literaturii universale.

Pachetul ?Dragonul de jad? va ofera o selectie de texte reprezentative pentru ceea ce literatura chineza clasica are mai important, incepand chiar cu faimosul oracol Yi King, continuand cu scrierile sapientiale daoiste sau buddhiste din perioadele de maxima inflorire culturala, toate acestea completate cu doua studii moderne asupra gandirii si civilizatiei chineze.

Pachetul contine 5 carti: Yi King, Gandirea chineza (Colectia “Cultura si civilizatie”), Secretul Florii de Aur, Dao Marele Luminator (Colectia “Daoism”), Marea Triada (Colectia “Logos”)

Pret pachet “Dragonul de jad”: 86.00 RON

Intelepciunea Eladei

 Nu exista nicio indoiala cu privire la rolul covarsitor pe care civilizatia Greciei antice l-a avut in dezvoltarea intregii culturi europene. Grecii antichitatii ne-au lasat peste secole filozofia, canoanele artistice, educatia, stiintele, literatura si sistemele politice, asimilate si raspandite rapid de romani si redescoperite cu extraordinar entuziasm de europenii moderni.

Scrierile pe care pachetul “Intelepciunea Eladei” va invita sa le descoperiti sunt extraordinare exemple ale filozofiei impregnate de sacralitate, asa cum era ea inteleasa si propovaduita de personaje iesite din comun. Veti descoperi cum sacrul se poate ascunde intr-un simplu numar, cum pitagoreicii au uimit antichitatea prin practicile lor ascetice si cum putem regasi o lume pierduta in paginile unui roman despre un personaj mitic al antichitatii.

Pachetul contine 5 carti: Imnurile sacre, Teologia aritmeticii, Elemente de teologie (Colectia “Carti fundamentale”), Pitagora si Misteriile Antichitatii (Colectia “Logos”), Apollonios din Tyana (Colectia “Scrieri initiatice”)

Pret pachet “Intelepciunea Eladei”: 77.00 RON

Puterea credintei

 Crestinismul ramane, in ciuda vicisi-tudinilor pe care le-a traversat de-a lungul vremii, religia unui sfert din populatia globului – cel putin la nivel declarativ. In in-delungata sa istorie, crestinismul a reusit sa impregneze intreaga gandire occidentala si nu numai, cu propriile sale valori, furnizandu-i in acelasi timp principalele teme de reflectie.

Imbracand forme diferite, exprimandu-se in cele mai variate modalitati, el a reusit totusi sa-si pastreze unitatea si continuitatea. In ce masura mesajul crestin a ramas proaspat si autentic (evanghelic) pentru epoca noastra si in ce masura probeaza ca a ramas o experienta vie in ciuda parazitarilor dogmatice, iata numai doua din intrebarile carora incercam sa le aflam un raspuns prin intermediul cartilor oferite in pachetul intitulat “Puterea credintei”.

Pachetul contine 6 carti: Dinamica credintei, Mediul divin (Colectia “Fiat Lux”), Intre Dumnezeu si cosmos (Colectia “Maestri spirituali”), Apocalipse apocrife ale Noului Testament, Pastorul lui Herma (Colectia “Manuscris”), Istoria dogmei (Colectia “Cultura si civilizatie”)

Pret pachet “Puterea credintei”: 92.00 RON

Arabescuri de nisip

 Dincolo de povestile Seherezadei si de controversele politice actuale se ascunde o civilizatie fascinanta, al carei ax principal este Cuvantul. Lumea islamica a stiut sa aprecieze la justa valoare puterea cuvintelor care, alese cu intelepciune si cultivate cu grija, pot muta muntii.

Textul in jurul caruia s-a dezvoltat aceasta dragoste pentru intelepciune este fara indoiala, Coranul, carte despre care s-au scris biblioteci intregi si in jurul careia s-a constituit o cultura originala si un mod de viata specific.

Prin intermediul pachetului “Arabescuri de nisip” am reusit sa alcatuim cea mai pretioasa colectie de texte islamice originale, completate stralucit de studii culturale dintre cele mai avizate, care impreuna pun in valoare adevarata bogatie a culturii islamice.

Pachetul contine 8 carti: Sufismul: doctrina si maestri, Islamul – introducere in doctrinele esoterice (Colectia “Logos”), Calea Sufita, Iluminari, Mathnawi, Pasi pe Cale, Ochiul launtric, Gradina tainica a Adevarului (Colectia “Mistica islamica”)

Pret pachet “Arabescuri de nisip”: 77.00 RON

Pentru mai multe detalii si informatii va asteptam la tel: 021.637 30 30, 021.637 25 25 sau fax: 021.637 38 38 sau pe www.edituraherald.ro
<http://www.edituraherald.ro>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *