AUTO

În sălbăticie: angajatele Daimlerparticipă la raliul „Aicha des Gazelles” 2012

Marie Le Neillon-Quesseveur, Susanne Ehmer, Christina Ines Ackermann, Coralie Lejeune, Daniela Snyders şi Julia Salamon au fost trimise în deşert de către Daimler – într-o misiune importantă. Personalul feminin reprezintă compania Daimler în cursa „Aicha des Gazelles du Maroc”, în deşert.

Volker Mornhinweg, Preşedinte al Mercedes-Benz Vans, şi-a luat rămas bun de la angajate în timp ce părăseau Stuttgart-ul. Mornhinweg s-a adresat femeilor spunându-le: „Participarea în această cursă în deşert este o provocare imensă pentru voi. Desigur, în acelaşi timp este şi o aventură captivantă. Vă urez tuturor mult noroc, succes şi distracţie plăcută. Mai presus de toate, vă doresc să vă întoarceţi acasă în siguranţă.”

Personalul feminin ia parte la raliu
Angajatele Daimler au mai luat parte la raliu atât în 2010, cât şi în 2011 – şi au avut parte de un mare succes. Anul trecut, acestea au ocupat primul loc în categoria lor la volanul unui Vito. Conform lui Volker Mornhinweg: „Cererea personalului feminin de a lua parte la acest eveniment a fost uriaşă. De aceea în acest an, în plus faţă de promovarea diversităţii şi având în vedere politicile de management ale Daimler, le-am mai oferit încă o dată angajatelor noastre şansa de a-şi îndeplini dorinţa de a participa la raliu.”
Autovehiculele
Daimler a intrat în cursa pentru 2012 cu trei autovehicule comerciale uşoare din divizia Mercedes-Benz Vans: două modele Vito şi un Sprinter. Noua generaţie de modele Vito a fost modificată pentru cursă şi include echipament de bord, precum cadre protectoare, aparat de înregistrat kilometrajul Terratrip, scaune speciale pentru curse, extinctoare, anvelope speciale pentru nisip şi scut de protecţie. Sistemul de propulsie, precum şi frânele şi componentele electronice sunt 100% identice cu cele de pe modelul Vito de serie.
Cu excepţia ampatamentului micşorat, cel de-al treilea autovehicul de raliu – un Mercedes-Benz Sprinter – este, de asemenea, un model de serie care a fost uşor modificat pentru cursă. Modificările includ anvelope speciale pentru nisip, cadru de protecţie, scaune speciale de curse şi scut de protecţie.
Raliul Aicha des Gazelles
Raliul de anul acesta are loc în perioada 17-30 martie în Maroc. Participarea este permisă numai femeilor, iar traseul cuprinde şapte etape şi acoperă o distanţă de 2500 de kilometri. Anul acesta, nu mai puţin de 150 de echipe din întreaga lume s-au adunat la linia de start. Câştigătoare nu va fi cea mai rapidă echipă, ci aceea care reuşeşte să găsească cea mai scurtă rută între punctele de sosire în intervalul de timp prestabilit: toate acestea fără a folosi sisteme GPS, binocluri sau telefoane mobile.
Câştigătorii nu vor primi recompense în bani sau premii. Veniturile generate din raliu vor fi folosite pentru finanţarea unor echipe de medici care să ofere îngrijire medicală pe parcursul anului pentru nomazi, locuitorii satelor izolate şi cei din aşezările din sudul Marocului. În plus, o clinică mobilă cu un convoi medical călătoreşte prin ţară pe durata raliului pentru intervenţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *