LifeStyle

Sa invatam sa ne aparam de dezastre!

Numarul dezastrelor naturale a crescut de patru ori in ultimii 20 de ani, de la 120 la 500, in timp ce numarul victimelor a crescut de la 170 de milioane la 254 milioane, arata cele mai recente studii. Romania se afla intr-un clasament al ONU printre statele care prezinta un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale. Sunt suficiente argumente pentru ca reactia la dezastre sa fie nu numai analizata, ci si pregatita.

Un grup de experti civili si militari, specialisti din comunicatii si informatica din Romania, lucreaza in cadrul proiectului Medscen – in care SIVECO Romania este partener – la crearea unei retele educationale care utilizeaza tehnologii eLearning si la realizarea unui portal destinat formarii culturii de interventie, protejare si reconstructie in situatii de dezastre naturale.

Continutul educational adresat cetatenilor, agentilor economici, institutiilor si retelelor educationale formale sau informale se bazeaza pe instrumente interactive de continut tip WIKI si blog, instrumente de dezvoltare de continut digital standardizat de tip e-content, scenarii de rol si simulari ale unor dezastre anterioare pentru a evidentia metodele corecte de interventie, lectii si cursuri privind protejarea in situatii de criza, scenarii de actiune in caz de dezastre pentru institutiile abilitate sa intervina in situatii de criza, jocuri interactive multimedia pentru modelarea comportamentului cetatenilor, mijloace de diseminare interactiva a cunoasterii in domeniul protectiei si reconstructiei zonelor calamitate.

Astfel, prin ridicarea nivelului de cunoastere se va forma un comportament normal, nepanicard al populatiei in diferite situatii de criza.

Conducatorul proiectului este Universitatea Nationala de Aparare Carol I, iar partenerii sunt SIVECO Romania, Administratia Nationala de Meteorologie, Agentia Spatiala Romana, MBL Computers, Expert Trade Company, AltFactor.

Proiectul va fi incheiat in septembrie 2010, autoritatea contractanta fiind Centrul National de Management Programe (http://rd.siveco.ro/portal/web/guest/pn/medscen)

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *