LifeStyle

S-a incheiat “Luna Padurii”

Organizatia nonguvernamentala Eco-Art “ISIS” in cadrul programului ‘Milioane de oameni, milioane de copaci’ , avand ca bun partener Romsilva, Directia Silvica Ploiesti, a desfasurat in perioada 15 martie-16 aprilie 2007, marcata ca “Luna Padurii”, mai multe actiuni de plantare de copaci in zone apropiate de orasul resedinta de judet, Ploiesti.

Deschiderea “Lunii Padurii” s-a desfasurat in data de 16 martie cand Directia Silvica Ploiesti a organizat la Ocolul Silvic Beizadele o actiune de plantaj de larice la care au participat si doi dintre cei mai activI si merituosi membri ai ONG Eco-Art “ISIS”, Ariadna Petri si Tudor Iliescu. Fiind si cei mai tineri dintre invitatii la aceasta manifestare au si plantat cel mai mare numar de puieti de larice, pentru care au fost felicitati cu cate un puiet de plantat acasa.

Marcarea a 50 de ani de la semnarea actului de nastere a Uniunii Europene, Tratatul de la Roma din martie 1957, a fost pecetluita la Ploiesti prin inceperea amenajarii noului parc din apropierea Garii de Vest, respectiv plantajul de copaci (catalpa) pe viitoarele principalele alei ale acestei zone verzi. Infruntand vantul taios din ziua de 28 martie 2007, doua membre ale organizatiei, Roxana Alecu si Fabiola Petri au aratat multa dragoste fata de copacii tineri, aducand apa pentru toti pomisorii de pe aleea lor.

In data de 2 aprilie 2007, Eco-Art “ISIS a initiat o actiune de plantaj de stejar rosu in curtea Grupului Scolar Agricol Barcanesti, avand ca parteneri Primaria Barcanesti si bineinteles scoala, GSA-Barcanesti. Dl ing Nuta din partea Romsilva a explicat participantilor modalitatea de plantare si ingrijire a puietilor de stejar, iar dl primar Dima Gheorghe a pus primul in practica notiunile “nou invatate”. Actiunea s-a desfasurat cu success datorita organizarii conduse de Dl director Rosca Gheorghe, a D-nei prof Burlacu Adriana, a presedintelui ONG Eco-Art “ISIS”, Gabriela Petri si a entuziasmului elevilor. S-au remarcat prin seriozitate si intelegerea actiunii Valentina Nica cls 11A, Alexandru Nedelcu si Dodoc Vasile. Si pentru ca impactul activitatii sa nu ramana doar o intamplare din anii de scoala, copiii au primit drept cadou cate un puiet pe care sa-l planteze in apropierea locuintelor lor si care sa consfinteasca acest legamant sacru cu natura.

“Luna Padurii” s-a incheiat pentru ONG Eco-Art “ISIS” la Scoala Generala Seciu, odata cu reinceperea cursurilor dupa vacanta de Pasti, tot printr-o actiune de plantaj de stejar rosu in curtea scolii. Participantii la aceasta actiune au fost elevi din ciclul gimnazial ai scolii din Seciu, de la clasa a V-a pana la clasa a VIII- a. Sub indrumarea ferma si alaturi de Dl. Director prof. Teodorescu Valeriu si instruiti de D-na presedinte Petri Gabriela, copii au inteles ca si puii de om pot darui viata si ingrijire puilor de pomi; campion la sapat gropi pentru puieti a fost Predescu Ionut si campioane la udat copaceii nou plantati au fost Manea Andreea si Bordei Raluca din clasa a VII-a.

Organizatia nonguvernamentala Eco-Art “ISIS” prin activitatile desfasurate in aceasta perioada, de sensibilizare a cetatenilor referitor la importanta impaduririlor, a dezvoltarii ecosistemelor forestiere, de participare si initiere de actiuni de plantaj de puieti de copaci a contribuit la realizarea obiectivului principal al programului in concordanta cu scopul si obiectivele asociatiei, respectiv refacerea mediului inconjurator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *