MUZICA

Running Scared, melodie pentru Eurovision 2011

După o selecţie acerbă, piesa Running Scared a fost alesă pentru a reprezenta Azerbaijan la Eurovision 2011. Balada senzuală şi în acelaşi timp dinamică a trecut prin analiza atentă a unui juriu de specialitate.
“A fost o adevarată provocare în tot acest timp, când a trebuit să alegem din cinci piese muzicale extrem de bune, fiecare cu un mare potenţial”, a declarat Ismail Omarov, Directorul General al Ictimai TV şi preşedintele juriului care a luat decizia finală. “Noi suntem mulţumiţi de alegerea făcută şi considerăm că se potriveşte foarte bine duetului.”

Running Scared este piesa cu care Eldar şi Nigar, cei doi reprezentanţi ai Azerbaijanului, vor urca pentru prima oara pe scena Eurovisionului, în semi-finala din 10 mai.

“Cred într-adevăr că Running Scared se potriveşte foarte bine cu stilul şi vocile noastre, cântecul fiind exact pe sufletul nostru. Este o melodie frumoasă şi sperăm ca publicul Eurovision să se îndrăgostească de ea. Personal, număr zilele până pe 10 mai”, ne mărturiseşte Eldar.

“Este un cântec profund, emoţionant şi deosebit. E ca şi cum o mică parte din visul meu a devenit realitate. Apropo, fetiţelor mele le place foarte mult”, spune Nigar.

Piesa a fost aleasă de un juriu profesionist, care i-a inclus pe directorul general ITV, Ismail Omarov, compozitorul, Faik Sudjaddinov, expertul în muzică, Rauf Babayev, preşedintele Consiliului Naţional de Muzică din Azerbaijan, Lala Kazimova, reprezentanţii Ministerului Culturii din Azerbaijan, Manzar Nuraliyeva şi Zahra Badalbeyli, precum şi cântăreaţa Zulfiyya Khanbabayeva. Versurile melodiei Running Scared au fost scrise de Stefan Örn, Sandra Bjurman şi Iain Farquharson. Această echipă creativă a scris, de asemenea, şi versurile melodiei Drip Drop, cântată de Safura, reprezentanta Azerbaijanului de anul trecut.

În total, 77 de concurenţi au intrat în preselecţia naţională pentru Eurovision din Azerbaidjan, care a fost împărţită în şapte semi-finale.
Pe data de 11 februarie, Eldar şi Nigar au fost aleşi să meargă mai departe în competiţia europeană de anul acesta.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi site-ul: http://eldarnigar.eurovisiontalents.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *