Stiri

Rulada cu mac

 Rulada cu macIngrediente:

3/4 cana apa calda
1 pachet drojdie uscata
3 galbenusuri de ou
2 linguri de rom
1/2 lingurita extract de vanilie
1/4 cana unt nesarat, moale
1/2 lingurita sare
1/4 cana zaharpudra
2 1/2 cani faina
1 ou, batut cu 1 lingurita apa
350g mac
2 lingurite de coaja de portocala zaharisita, tocata fin
1/4 cana stafide fara samburi

Mod de preparare:

Se prepara mai intai aluatul. Se dizolva drojdia in apa si se lasa pana cand incepe sa faca bule, cam 10 minute. Se amesteca galbenusurile de ou, romul, vanilia, untul si sarea intr-un castron mare.

Se adauga drojdia, apoi zaharul si suficienta faina pentru a obtine un aluat suficient de ferm. Se framanta acest aluat pe o suprafata data cu faina, pana cand devine neted si elastic (cam 10 minute).

Se pune intr-un castron uns cu grasime, se acopera si se lasa la crescut pana cand isi dubleaza volumul (cam 1 ora).
Intre timp, se prepara umplutura amestecand semintele de mac cu coaja de portocala si cu stafide.

Cand aluatul a terminat de crescut, se intinde cu un sucitor pana se obtine un dreptunghi de aproximativ 40 x 25 cm. Se intinde umplutura pe intreaga suprafata a aluatului, pana la 2 cm de fiecare margine.

Se ruleaza aluatul, avand grija sa se inchida bine toate marginile.

Se pune rulada intr-o tava acoperita cu hartie de copt bine unsa. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, cam 30-45 minute.

Se unge cu ou batut. Se coace in cuptorul pre-incalzit, la 160 grC pana devine aurie, cam 35-40 de minute.

Se transfera pe un cadru metalic si se lasa sa se raceasca inainte de a se taia.

Sursa: www.stilfeminin.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *