LifeStyle

Rozmarinul, fortifiant natural

RozmarinÎncă din antichitate, remediile din rozmarin (Rosmarinus officinalis) se consumau pentru uşurarea durerilor în colici abdominale, atenuarea durerilor menstruale, în gută, icter, insomnie, în cefalee, pentru calmarea nervilor, la prepararea produselor cosmetice, pentru îngrijirea pielii şi regenerarea firelor de păr.

Rozmarinul are acţiune de purificare, antiseptică, antianemică, antifebrilă, diuretică (stimulează secreţia renală şi astfel curăţă corpul de toxine). Calmează febra musculară, calmează durerile digestive în cazul indigestiilor provocate de stres. Aceasta plantă îmbunătăţeşte respiraţia, stimulează circulaţia sanguină şi sistemul nervos.

Cercetările ştiinţifice au arătat că rozmarinul este un stimulent de memorie perfect. Uleiul volatil stimulează activitatea psihică şi îmbunătăţeşte oxigenarea creierului. Consumul de rozmarin este indicat pentru îmbunătăţirea digestiei, în nevroze, în obezitate, în afecţiuni ale ficatului, gastrită, colesterolemie, pentru profilaxia aterosclerozei (pentru prevenirea îngroşării şi rigidizării pereţilor vasculari), în astm bronşic, edeme, palpitaţii ale inimii provocate mai ales de nervozitate, abuz de cafea sau tutun. În perioada de convalescenţă, rozmarinul redă energia şi optimismul. Rozmarinul este un întăritor natural, fiind recomandat în astenie (stare de oboseală intensă şi prelungită). Fortifică într-un mod durabil întreg organismul, vitalizînd activitatea tuturor organelor şi sistemelor.

Infuzia de rozmarin se prepară din 1 linguriţă de frunze uscate şi mărunţite la o cană cu apă. Se beau 1-2 căni/zi.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *