Evenimente

Romtelecom: 12 ore de miscare pentru sanatate

Ştiaţi că aproximativ jumătate dintre români sunt supraponderali, ceea ce îi expune la dezvoltarea bolilor cardiovasculare? Dar că dieta corectă şi activitatea fizică regulată sunt principalii factori de prevenire şi control al acestor boli? Din toate aceste motive, Dolce Sport continuă campania “Mişcarea face bine” şi organizează pentru a doua oară “Cea mai mare ora de sport”, sâmbătă, 23 iunie 2012, în parcul Lumea Copiilor din Bucureşti.

Dolce Sport, împreună cu partenerii săi SmartAtletic şi GetFit, şi-a propus să contribuie activ la creşterea numărului românilor care fac mişcare, deschizând pentru a doua oară porţile “Celei mai mari ore de sport”, pe 23 iunie, între orele 9-21. “La prima ediţie ne-au trecut pragul peste 10.000 de persoane, iar anul acesta ne aşteptăm la cel puţin tot atâţia entuziaşti de toate vârstele, pentru că pentru a face mişcare nu există scuza că eşti prea tânăr sau bătrân. Îmi doresc ca la sfârşitul celor 12 ore dedicate sportului, să demonstrăm încă o dată că mişcarea este pentru toată lumea, nu numai pentru cei care practică sportul cu religiozitate. De aceea clasele au fost concepute pentru toate vârstele, iar varietatea acestora este suficient de mare încât să mulţumească pe toată lumea,” a spus Cosmin Băleanu, comentator Dolce Sport şi promotor al campaniei de mişcare pentru sănătate.

La “Cea mai mare oră de sport” vor avea loc demonstraţii de aerobic, zumba, pilates, fitness, spinning, kickbox, tae-bo, kangoo jumps la care oricine poate participa gratuit. În Parcul Lumea Copiilor vor fi prezenţi instructori renumiţi (vezi agenda) alături de care participanţii pot învăţa mişcări de bază, dar vor exista şi concursuri cu premii, o tombolă şi puncte de nutriţie care vor asigura o porţie consistentă de sănătate.

“Mişcarea face bine” este o campanie pro-sănătate prin sport şi dietă corectă, demarată de Dolce Sport, canalul TV al Romtelecom, în anul 2011. „Campania a fost lansată din dorinţa de a invita telespectatorii postului TV de sport să facă mişcare, nu doar cu telecomanda, urmărind sportul la televizor,” explică Cosmin Băleanu. „Avem astăzi o mulţime de date ştiinţifice care indică fără dubiu că activitatea fizică, mişcarea, reprezintă un factor cheie pentru reducerea stresului şi prevenirea unei game largi de boli. Suntem personal responsabili de cât de sănătoşi suntem, de cum avem grijă de noi. Eu nu cunosc nicio persoană căreia să-i facă plăcere să meargă la doctor sau să urmeze un tratament. De aceea le spunem oamenilor prin această campanie că, dacă vor să se asigure că fac tot ce pot pentru a-şi asigura o stare de bine, alegerea e simplă: Mişcarea face bine!” adaugă Cosmin Băleanu, comentator Dolce Sport. Un scurt material video cu recomandările făcute de Cosmin Băleanu poate fi urmărit aici.

Studiile ştiinţifice arată că activitatea fizică regulată şi adecvată reduce riscul de hipertensiune, infarct, cancer de colon şi sân, dar şi de depresie sau accidentări prin cădere, îmbunătăţeşte sănătatea oaselor şi este un mecanism fundamental în controlul echilibrului energetic al organismului şi al greutăţii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă adulţilor cel puţin 150 minute de activităţi fizice de intensitate moderată şi cel puţin 75 minute de activităţi fizice de intensitate mare de-a lungul unei săptămâni sau o combinaţie echivalentă între cele două tipuri de activităţi pentru îmbunătăţirea stării de sănătate.

„Să faci mişcare nu trebuie să fie un lucru complicat, poţi profita efectiv de orice activitate din timpul zilei, poţi să faci sport în drum spre casă când te întorci de la serviciu” explică Vlad Stoica, presedinte SmartAtletic.


„Să menţii o greutate normală poate fi o provocare mare în zilele noastre, având în vedere că există o abundenţă de hrană bogată în energie şi presiuni derivate din stilul de viaţă. O dietă sănătoasă şi exerciţiile practicate regulat au un impact semnificativ în prevenire şi sunt mult mai avantajoase din perspectiva costurilor,” spune Cristi Mărgărit, consultant în nutriţie şi fitness. Mai multe recomandări făcute de Cristian Mărgărit, pot fi găsite aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *