LifeStyle

Romeo si Julieta, musical de GERARD PRESGURVIC

Musicalul creat de Gerard Presgurvic, dupa piesa lui Shakespeare, a avut premiera pe 19 ianuarie 2001, la Paris. Dupa ce a batut toate recordurile in Franta (cu 2 milioane spectatori, intr-un singur an, numeroase discuri de platina, aur si diamant, vanzari record de albume si DVD-uri, peste 6 milioane de copii, hituri ce au stat Nr. 1 in topuri 32 de saptamani consecutive, precum si Premiul pentru Cel mai bine vandut album al anului), musicalul a fost montat in Canada, Antwerp, Londra, Amsterdam, Budapesta, Szeged, Moscova, Viena, Seul Taipei si Monterrey (Mexic). In lume, pana la acest moment musicalul a fost vazut de peste 5 milioane de spectatori, cu un record de vanzari de albume de peste 7 milioane de copii.

Avand la baza celebra poveste de dragoste scrisa de catre William Shakespeare, Romeo et Juliette: de la Haine a l’Amour (titlul original) nu se abate de la intriga originala, insa o pozitioneza si o traduce in zilele noastre. Gerard Presgurvic rescrie versurile lui Shakespeare si introduce pop-ul si rock-ul, intr-o adaptare moderna a celebrei piese de teatru.

Pentru realizarea acestei productii Teatrul National de Opereta a invitat o echipa de artisti si profesionisti ai Teatrului de Opereta din Budapesta, aceeasi care au asigurat succesul variantei maghiare.

Avand toate ingredientele pentru un succes garantat (tineri frumosi si energici, o poveste fara varsta, costume si decoruri spectaculoase, muzica antrenanta, adevarate hituri si versuri accesibile) musicalul a batut toate recordurile si in Ungaria. La Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta, Romeo si Julieta a avut premiera in 2004 si inca se mai joaca cu acelasi succes, cu bilete rezervate cu multe luni in avans. Pana in august 2008, spectacolul fusese vazut de peste 630 000 de spectatori si a primit un Dublu disc de aur pentru recordul de vanzari.

Cu ocazia premierei spectacolului Romeo si Julieta, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” organizeaza marti, 28 aprilie, ora 12.00 o conferinta de presa in prezenta realizatorilor, la care sunt asteptati toti cei interesati sa afle detalii legate de aceasta productie.
PREÅ¢URILE BILETELOR PENTRU SPECTACOLUL ROMEO SI JULIETA
CAT. I – 52,50 RON
CAT. II – 39,90 RON
CAT. III – 33,60 RON
Preţ redus pentu elevi , studenţi şi pensionari 21,00 RON

Din 30 aprilie, incepand cu ora 19.

www.opereta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *