Despre copii

România s-a clasat pe locul întâi la concursul european „Ziua Siguranţei pe Internet 2008”

Deşi a participat pentru prima dată la acest eveniment, România s-a clasat pe locul întâi la Concursul European „Ziua Siguranţei pe Internet 2008”, categoria de vârstă 5-10 ani. Anunţarea câştigătorilor europeni a fost făcută cu ocazia Safer Internet Day 2008, în data de 12 februarie 2008 pe site-ul Insafe, precum şi pe Blogathon-ul deschis cu această ocazie.<
Proiectul câştigător „I’m just a kid”, a fost realizat de o clasă de18 copii de la Colegiul Gimnazial “Zaharia Boiu” din Sighişoara, judeţul Mureş, coordonaţi de d-na Daniela Dan. Lucrarea s-a remarcat prin creativitate, originalitate şi prin reflectarea temei “Viaţa online este cea pe care o faci TU!”.

În România, concursul a fost organizat de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi de Consorţiul Sigur.info format din Fundaţia “Salvaţi Copiii”, Positive Media România şi Centrul Focus. În calitate de coorganizator, a participat şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Peste 350 de copii din cca. 55 de instituţii şcolare au participat la etapa naţională a competiţiei, acoperind mai mult de 22 de judeţe din întreaga ţară. Cu un număr de 87 de proiecte înscrise în competiţie, România s-a clasat astfel pe locul al III-lea din cele 55 de ţări participante.

Câştigătorii naţionali clasaţi pe locul I din fiecare categorie de vârstă au fost invitaţi de onoare la Conferinţa de presă organizată pe data de 12.02.2008 la sediul MCTI cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet. Copiii au primit premii de la sponsorii concursului: Orange România, Microsoft România, UPC România şi ECDL România.

Orange a oferit clasei care a realizat proiectului “I’m just a kid” echipament în valoare de peste 800 Euro – laptop, boxe, imprimantă şi videoproiector, astfel încât micuţii vor beneficia de o îmbunătăţire considerabilă a activităţilor didactice.

Au mai fost oferite câştigătorilor laptop-uri, camere foto digitale şi MP3 Playere, din partea Orange, licenţe Windows Vista şi Office din partea Microsoft România, stick-uri, camere web şi toolkit-uri educative din partea UPC România, precum şi manuale de utilizare a calculatorului din partea ECDL. De asemenea, Microsoft a susţinut drumul şi cazarea câştigătorilor naţionali în Bucureşti. Lista completă a premiilor acordate tutoror câştigătorilor poate fi accesată pe site-ul Sigur.info, la adresa http://sid2008.sigur.info/castigatori-concurs.html

La Conferinţa de presă au fost prezenţi secretarul de stat pentru IT din cadrul MCTI, Zoltán Somodi, invitaţi din partea Consorţiului Sigur.info, sponsorii competiţiei, reprezentanţi ai presei, precum şi partenerii media: BestGames, Minimax Tv, Radio ItsyBitsy şi Ziarul Lumina,

Safer Internet Day (Ziua Siguranţei pe Internet) este un eveniment de anvergură europeană ce are loc anual în luna februarie, fiind organizat sub egida Insafe (European Internet Safety Network), în cadrul programului Safer Intrenet Plus al Comisiei Europene. Scopul acestei acţiuni este conştientizarea copiilor, dar şi a părinţilor asupra riscurilor navigării nesupravegheate pe Internet. Evenimentul este organizat sub patronajul Comisarului european pentru Societatea Informaţională, Viviane Reding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *