FILME

ROMA – sezonul II, în premiera ÅŸi în exclusivitate la HBO România din 5 octombrie 2007

Cel de-al doilea sezon al mult aşteptatei producţii originale, ROMA, va fi difuzat la HBO începând cu data de 5 octombrie 2007. Noul sezon din ROMA va prezenta evenimentele ce precedă sfârşitul lui Gaius Julius Caesar (Cezar). Vom fi martorii unei lupte violente pentru deţinerea puterii şi pentru controlul imperiului.

Serialul vorbeşte despre fascinanta, pasionala, dar şi extrem de cruda lume romană antică şi se adresează atât telespectatorilor pasionaţi de film, cât şi celor interesaţi de istoria, politica şi viaţa de zi cu zi aparţinând acelor vremuri îndepărtate.

Veţi putea vedea continuarea poveştii celor doi soldaţi romani (Lucius Vorenus şi Titus Pullo) pe parcursul celor 10 episoade care alcătuiesc cel de-al doilea sezon (şi ultimul) al acestui serial original. Viaţa lor de zi cu zi este prezentată într-o manieră unică, dintr-o perspectivă care nu a mai fost abordată până acum.
Compasiunea era considerată slăbiciune, cruzimea însemna virtute, iar tot ceea ce conta cu adevărat se reducea la onoare şi loialitate faţă de tine şi faţă de familia ta.

ROMA este unul dintre cele mai costisitoare seriale ale tuturor timpurilor; bugetul său s-a ridicat la suma de 100 milioane $, iar filmările au fost realizate la studiourile Cinecitta, din senzaţionalul oraş Roma.
ROMA este una dintre cele mai mari co-producţii în care s-a implicat vreodată BBC pentru un serial american. HBO şi BBC au mai fost partenere la realizarea miniseriei din 2001, “Band of Brothers”/Camarazi de Război, care a câştigat premiul Emmy® pentru cea mai bună miniserie dramatică.

Serialul original ROMA a stârnit întrebări şi a născut discuţii şi controverse. Este o producţie care a implicat o muncă de proporţii uriaşe, atât din punct de vedere al evidenţelor istorice, cât şi al eforturilor şi resurselor folosite. Cei care îi vor vedea continuarea, în acest ultim sezon, nu vor putea rămâne indiferenţi.

Programarea serialului ROMA la HBO:
Din octombrie, in fiecare vineri de la ora 21.00, vor fi difuzate câte două episoade astfel: episodul de la ora 21.00 este cel care a fost difuzat în premieră săptămâna trecută, iar cel care urmează imediat după acesta, de la ora 22.00, va fi difuzat în premieră şi în exclusivitate.
Excepţie face desigur ziua de vineri, 5 octombrie 2007, când primele două episoade vor fi difuzate în premieră şi exclusivitate la HBO, de la ora 21.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *