LifeStyle

Rock Forum 2009: reuniune in Silver Church Club

Marti, pe 20 ianuarie 2009, incepand cu ora 19:00, se va desfasura prima editie din acest an a Rock Forumului, in Silver Church Club, Calea Plevnei nr 61, Casa de Cultura a Studentilor.
Despre Platonic. Numeri pe degete artistii de la noi care si-au dorit sa tina ani de zile, o viata intreaga, de lucrurile in care ei cred cel mai mult. Acest lucru reflecta situatia si societatea, nu se poate altfel, cel putin deocamdata. Platonic inseamna pasiunea unui om pentru muzica, pentru chitara, pentru interactiunea intre oameni care au aceeasi pasiune. Unul dintre proiectele cele mai stabile din punct de vedere muzical, care isi face simtit efectul de la primele acorduri eliberate intr-un context “live”. Nicu Patoi si-a denumit grupul inca de cand si-a propus sa imblanzeasca chitara, la mijlocul anilor ’90.

Cu sonoritati comune numelui sau dar si bazat pe un concept artistic solid, grupul a inceput seria de concerte care reprezentau compozitiile lui Nicu. A urmat perioada “Taverna”, in care Platonic, sub diferite formule instrumentale, a preluat si interpretat in direct sute de piese, impreuna cu zeci de artisti, majoritatea in prima linie valorica, loc pe care Platonic il merita inca de la infiintare. Unicitatea acestui proiect nu consta numai in sutele de piese cantate live, ci si in maniera expresiva, dinamica si bogata din punct de vedere muzical in care grupul isi abordeaza repertoriul.
Platonic creeaza intersectii stilistice intre blues, rock, jazz si funk, pastrand esenta calitatii muzicale intr-un ansamblu unitar care dizolva granitele artificiale dintre genuri.
Un recital Platonic contine compozitii Nicu Patoi, printre care sunt intercalate diverse teme din repertoriul de blues si rock, toate incarcate de energie pozitiva, virtuozitate si aplomb. In componenta actuala, cu Nicu Patoi la chitara, Razvan “Lapi” Lupu la baterie, Adrian Ciuplea la chitara bas si Berti Barbera in calitate de percutionist si vocalist, supergrupul Platonic isi continua drumul pe scenele primitoare ale festivalurilor, pregatind in paralel materialul pentru un nou album. Un act artistic insolit pe scena autohtona si una dintre putinele formule care, prin prestatia lor, isi justifica statutul de supergrup.

ZA` DUFF

Trupa s-a nascut dintr-o sansa. La cabana Poiana Izvoarelor, de revelion, era si lume, si loc destul pentru o cantare. Asa s-au cunoscut Andrei si Mysha. Iar, pe la 5 dimineata, s-au auzit urmatoarele cuvinte, greu de descifrat din cauza problemelor de dictie ale amandurora:
– Eu am o trupa. Vrei sa cantam impreuna?
– … Poatie ca…
Si uite-asa, in 2005, baietii au pornit la drum. S-au alaturat rand pe rand Teddy, Gabi si Mischa Simeonov. O perioada, au mai fost zaduffi Dragos Boeru, Cristi Grig si Fram. N-a fost sa fie.
Precum cantaretii din Bremen, cei din trupa au luat tara la pas si la roata (de cele mai multe ori, imbarcati in Dizzy, o furgoneta care mergea cu maxim 70 la ora) si au cantat pe unde iti poti inchipui si pe unde nu. Au castigat festivaluri, au castigat public, au ras intr-o seara cat altii intr-un an. Au avut parte de senzatii tari, de bucurii si de dezamagiri. S-au implicat atat de mult incat, nu rareori, s-au luat de la un diez. Au repetat, au tras chiulul, au sperat si acum a venit si vremea albumului.
In tot acest timp, cineva a avut grija sa le dea acea sansa de care este nevoie la orice inceput de drum. Florin Stoicescu (baietii ii spun Fane) le-a aratat democratia de sub pamant (adica din sala de repetitii) si i-a ajutat ori de cate ori au avut nevoie. Si asa au trecut cativa anisori. Se cheama ca, de-acum, ZA’DUFF-ul a invatat sa vorbeasca. Si deja spune o poveste. Povestea numita DESCANT.

Invitati: PLATONIC si ZA’Duff
moderator DORU IONESCU [tvr2]
pret intrare 12 lei
www.tscmusic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *