RETETE CULINARE

Risotto cu ardei rosu

Ingrediente pentru 4-6 portii : 6-7 cesti de supa de pui sau legume, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 1/2 cesca ceapa tocata marunt, 2 catei de ursturoi tocati marunt, 2 ardei mari rosii, taiati cubulete, sare dupa gust, 1,5 cani orez (arborio sau carnaroli) , 1/2 cana vin alb sec, sofran, piper dupa gust, 2 linguri patrunjel verde tocat, cimbru verde tocat optional, 1/2 cana parmezan ras.

Preparare:
Supa de pui/legume se aduce la punctul de fierbere si se sareaza.
In uleiul incins se caleste ceapa, cam 3 min. Se adauga usturoiul si se amesteca usor, apoi ardeii si putina sare. Se continua calirea pana se inmoaie ardeii, cam 10 min.Se adauga orezul si se amesteca bine, cam 3 min, pana se despart boable de orez. Se adauga vinul si se pastreaza la foc mediu, amestecand constant. Daca se tin la foc mare se pierde din aroma.
Se adauga putin sofran sfaramat intre degete. Cand s-a evaporat vinul se adauga cate un polonic – doua de supa, se amesteca usor si se adauga supa cand se evapora lichidul pana se fierbe orezul.
Cam in 25 min e gata orezul. Cand e aproape gata se adauga piper,cimbru sau busuioc, putina supa si parmezan.

Se serveste fierbinte decorat cu patrunjel verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *