Concerte, MUZICA

Riff-uri rock si ritmuri neconventionale cu Vita de Vie si Sensor la Tuborg Green Fest!

Vita de Vie, una dintre cele mai cunoscute trupe rock din Romania, si Sensor, o prezenta inedita a scenei live autohtone, sunt cele mai recente confirmari ale line-up-ului Tuborg Green Fest. Tuborg deschide distractia intre 4 si 6 septembrie in Parcul Izvor din capitala, printre numele confirmate deja pe afisul festivalului numarandu-se Guano Apes, Chicane, Steafan Banica & Friends, The Herbaliser, The Crystal Method, Zdob si Zdub, Suie Paparude si AB4.

VITA DE VIE

Formata in prezent din Adrian Despot, Sorin Danescu, Sorin “Pupe” Tanase, Cezar Popescu si Adrian Ciuplea, Vita de Vie este una dintre cele mai reprezentative trupe ale rockului autohton. Trupa s-a format in anul 1996, iar debutul oficial a avut loc un an mai tarziu, o data cu lansarea primului material – “Rahova”. Anul 1998 aduce prima schimbare in componenta trupei, Burete inlocuindu-l pe Pepino la bas, precum si participarea alaturi de Holograf si Timpuri Noi in cadrul turneului Hollywood Rock Tour. Un an mai tarziu, Vita de Vie lanseaza cel de-al doilea album, “Fenomental” si clipul single-ului “Basul si cu toba mare”, care devine rapid una dintre piesele preferate a noii generatii de fani rock. In anul 2000, Vita de Vie lanseaza videoclipul piesei “Vino la mine”, iar 2001 aduce albumul “Exxtra” si videoclipurile “Sunetul mai tare” si “Liber”. Tot in 2001 se produce si a doua schimbare in componenta trupei, Cezar Popescu inlocuindu-l pe Jojo la chitara. In anul 2002, Vita de Vie lanseaza albumul “Doi”. al carui prim extras, “Visare” ajunge in primele locuri in topurile de muzica din intreaga tara. In 2003, trupa lanseaza doua videoclipuri, pentru piesa-manifest “Varza” si pentru “TOTATA”, urmate in 2004 de un nou album, “9704”, si un nou single, “Imi pasa”.

In 2006, dupa inlocuirea lui Burete cu Adrian Ciuplea, Vita de Vie se implica in lansarea campaniei sociale “Deschide-ti inima” impotriva discriminarii persoanelor afectate de virusul HIV. 2007 aduce un nou album, “Egon”, precum si campania “Imi pasa”, initiata de Vita de Vie pentru Asociatia UpDown, privind strangerea de fonduri si sensibilizarea opiniei publice cu privire la problemele cu care se confrunta persoanele afectate de Sindromul Down.

SENSOR

Proiectul Sensor a impus in Romania un stil total nou, o combinatie inedita de elemente de dans si sunet intr-un spectacol original, ce foloseste instrumente neconventionale precum jenti de masina, butoaie sau scratch-uri. Printre cele mai importante show-uri live sustinute pe plan international se numara si Festivalul de Moda din Budapesta (2000) in Ungaria, Film D’Amour Festival in Belgia (2002), Fashion Week (2005) in Franta, iar in tara, cele doua editii de SakadatExtraSensorial, proiect de teatru neconventional, si Festivalul International de Film Transilvania (TIFF).

Trupa SENSOR este formata din Paul Ilea (producator, solist vocal si percusionist), Alexandru Negara (percutie si clarinet), trupa live incluzandu-i si pe Andrei Petrila la tobe, Sergiu Stoiadin la percutie, Laura Orian- solist vocal si percutie, Cosmin Gherghinoiu la bass, voce si Ioana Marchidan coreograf. Sensor are la activ patru materiale discografice: albumul de debut aparut in anul 2002, “Lands – Distant Voices (world)”, “E-volution (electro,-acoustic)” (2004), “Sensuous Moods” si Promo -“Club Mix”, lansate in 2008 si “Best,Unreleased”, o compilatie best-of lansata chiar anul acesta. Printre cele mai importante single-uri Sensor se numara “5 minutes”, (2002), “Help Yourself” (2004, premiul “Best video” la MTV Romanian Music Awards) si “La Dragoste Nu Se Poate”, produs si regizat chiar de Sensor. In prezent, trupa lucreaza la un nou album care urmeaza a fi lansat in toamna acestui an.

Produs de Emagic, Tuborg Green Fest se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, accesul publicului fiind gratuit. Alaturi de Vita de Vie si Sensor, line-up-ul festivalului ii mai include pe Chicane, Guano Apes, Stefan Banica, Zdob si Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Suie Paparude, AB4, noi confirmari urmand a fi facute publice in zilele urmatoare.

Tuborg Green Fest a facut inconjurul Europei si nu numai alaturi de artisti si trupe precum Red Hot Chili Peppers, Metallica, Linkin Park, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta, Faithless, Kasabian sau Whitesnake. Romania ajunge pe harta evenimentelor Tuborg Green Fest, alaturi de festivaluri precum Exit (Serbia), cel mai mare festival de muzica din Europa de Est, Glastonbury si Hard Rock Calling din UK si Sunburst din Malaezia. Atitudinea libera specifica brandului Tuborg si-a pus amprenta si asupra Green Fest, toate evenimentele organizate sub acestconcept fiind adevarate manifeste impotriva rutinei, unde principiile fundamentale sunt reprezentate de show-urile live explozive, berea de calitate si atitudinea nonconformista. Mai multe informatii despre eveniment si detalii despre trupele care vor fi prezente in cadrul festivalului pot fi gasite pe www.tuborg.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *