Concerte

Rhytm of the Dance – irlandezii vin duminica la Sala Palatului

Rythm Dance IrelandPe 7 februarie, la Sala Palatului va avea loc unul dintre cele mai asteptate evenimente culturale ale acestei luni, spectacolul “RHYTHM OF THE DANCE” al Companiei Nationale de Dansuri a Irlandei, spectacol realizat de celebrul coregraf irlandez Marc Tynan. De la debutul din anul 1999, spectacolul companiei de dans ‘Rhythm of the Dance’ a fost urmarit de mai mult de 3 milione de spectatori din peste 33 de tari, fiind unul din acele show-uri care a deschis o noua era in lumea spectaolului de divertisment. “RHYTHM OF THE DANCE” are o durata de doua ore si este un poem epic, ce descrie călătoria celÅ£ilor de-a lungul timpului, o incursiune stralucitoare în lumea dansurilor irlandeze.
“De-acum putem spune fără rezerve ca există trei show-ri în lume care sunt în top la acelasi nivel. Riverdance, Michael Flatley’s – Lord of the dance si Rhythm of the dance” – se scria în cotidianul norvegian “Trondheilm Times, iar celebrul “New York Times” titra: “Rhythm of the dance demonstrează că profesionalismul împletit cu talentul, valorea ÅŸi tehnica desăvârÅŸită, genereaza un spectacol pe care daca nu îl vezi, vei regreta întotdeauna”.

Spectacolul va ajunge la Bucuresti dupa un turneu national ce ii va aduce pe dansatorii irlandezi la Craiova (4 februarie), Cluj (5 februarie), Sibiu (6 februarie) ÅŸi BucureÅŸti (7 februarie).

Turneul companiei irlandeze de spectacole este organizat de Asociatia Culturala Dracula in cadrul proiectului national “ARTA CONTRA DROG 2010”, program care se desfasoara in parteneriat cu Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) si Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor din Romania (ANCCSR).

“Este o mandrie pentru noi ca dupa in ce in anul 2008 am adus in Romania spectacolul ‘Lord of the Dance’, al lui Michael Flatley, anul acesta sa putem prezenta publicului din tara noastra un spectacol cel putin la fel de bun, ‘Rhythm of the Dance’ al Companiei Nationale de Dansuri a Irlandei”, a declarat domnul Anghel Stoian, organizatorul acestui spectacol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *