Evenimente

Rezultatele şcolare recompensate în “Săptămâna Creativităţii”

Asociaţia Psihologilor şi Psihopedagogilor PROCIVITAS, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Tineret Constanţa şi cu sprijinul partenerilor media: Radio Vacanţa şi Adevărul de Seară, a finalizat etapa de planificare şi pregătire a proiectului „Săptămâna Creativităţii”.

Finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune, proiectul are ca obiectiv Valorizarea tinerilor cu rezultate şcolare deosebite din mediile rurale defavorizate din Dobrogea.

Până în prezent au fost semnate acordurile de parteneriat cu şcolile din localitatile Amzacea, Biruinta, Comana, Corbu, Cumpăna, Merei, Moşneni, Nazarcea, Nisipari şi Pecineaga, au fost selectaţi cei 40 de elevi cu rezultate deosebite din cele 10 comunităţi impactate, au fost recrutaţi şi selectaţi 10 voluntari APP care vor asigura buna desfăşurare a activităţilor din cadrul proiectului, s-au realizat materialele de instruire şi s-a pregătit desfăşurarea cursului de animatori pentru cei 10 voluntari APP.
Tot în această perioadă au fost semnate acordurile de parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Tineret Constanta şi cu partenerii media, Radio Constanţa şi Adevărul de Seară.

Activităţile proiectului vor continua cu sesiunea de pregătire a celor 10 voluntari APP, ca animatori socio educativi, iar în perioada 22 – 28 august 2010, în cadrul Centrului de Agrement 2 Mai se va desfăşura „Săptămâna Creativităţii”. La această activitate vor participa cei 40 de elevi cu rezultate deosebite selectaţi din cele 10 comunităţi impactate de proiect, cei 10 animatori socio-educativi şi cei 7 membrii ei echipei de proiect. Activităţile vor fii coordonate de managerul de proiect şi de Instructorul de specialitate. Asistenţa medicală primară va fi asigurată de un voluntar al Crucii Roşii Constanţa.
În cadrul acestei săptămâni elevii vor participa la workshop-uri, ateliere de creaţie (teatru, dans, mandale) şi competiţii sportive. Activitatea se va încheia cu un spectacol şi o expoziţie realizate de participanţii la proiect.

Participanţilor la activităţi li se vor înmâna Certificate Youthpass.

Asociaţia Psihologilor şi Psihopedagogilor PROCIVITAS este o organizaţie neguvernamentală, de consultanţă şi servicii sociale pentru copil, familie şi societate, care are ca misiune „Creşterea calităţii vieţii umane prin activarea conştiinţei şi promovarea libertăţii de conştiinţă”

Pentru detalii nu ezitaţi să ne contactaţi la
telefon/fax:0241/615 522;
Mobil: 0722/271 014; 0768-096 308;
E-mail: office@appct.ro,

Cătălin Dorcu, Coordonator Departament Copii şi Tineret, Manager proiect

Ludovic Fraico
Preşedinte APP PROCIVITAS

Finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune, proiectul are ca obiectiv Valorizarea tinerilor cu rezultate şcolare deosebite din mediile rurale defavorizate din Dobrogea.

Mobil: 0722/271 014; 0768-096 308;

www.appct.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *