MUZICA

Revista Sunete: top 100 nume care conteaza in muzica romaneasca

In numarul dublu din decembrie 2007/ ianuarie 2008, revista Sunete a realizat un top inedit: TOP 100 NUME CARE CONTEAZA IN MUZICA DIN ROMANIA. V-ati intrebat vreodata ce rost are de fapt un top muzical? In sport e clar: se face un clasament dupa punctajul obtinut dupa un meci sau o competitie. Si ne ajuta sa facem o diferentiere valorica intre competitori. Ne putem baza pe acelasi lucru c ind vorbim de muzica? Ne ajuta un top sau ne deruteaza? Reflecta acesta vreun criteriu valoric? Ne ajuta sa alegem ce-i mai bun? Daca un artist fara valoare vinde mai bine, ne schimbam referintele? Ce fel de punctaj trebuie sa acumuleze un artist pentru a urca intr-o ierarhie? Acest clasament este intocmit in nota repulsiei fata de tot ce inseamna clasificare si catalogare.

Artistul urca pe scena pentru a spune ceva, pentru a gasi un limbaj comun pe care sa-l imparta cu un public fidel si receptiv, nu pentru a se lafai in varful unui clasament alcatuit neprincipial. Aceasta este o lista cu artistii care conteaza, iar ordinea a fost stabilita in functie de optiunile unor persoane care au avut demnitatea de a se exprima obiectiv, fara a tine cont de vanzari, box office sau alte considerente care nu au directa legatura cu valoarea artistului. Nu este un top cu cantareti, este o lista cu cei care au demonstrat cA printre altele au tinut cont de vocatia lor.

Poate unii au fost nedreptatiti nefiind inclusi, ceea ce nu face decat sa ne dea semne bune: sunt mai multi decat 100! Am apelat la timpul si amabilitatea unor oameni care iubesc muzica, respecta artistii si fac tot posibilul sa fie impartiali. Cu scuze pentru cei nedreptatiti sau din nefericire uitati, cu o reverenta in fata celor care au lasat ceva durabil posteritatii, ne permitem sa va prezentam parerea noastra despre cei care conteaza, dar si un avertisment total lipsit de resentimente si antipatii, legat de abundenta de balast care pe unii dintre noi ar putea sa-i deruteze.

Berti Barbera – senior editor revista Sunete

Locul 100: Neurotica

Locul 94: Shukar Collective

Locul 80: OCS

Locul 89: Grimus

Locul 72: Coma

Locul 67: Ada Milea

Locul 48: Firma

Locul 44: Andra

Locul 37: Parazitii

Locul 35: Suie Paparude

Locul 25: Directia 5

Locul 19: Kumm

Locul 18: Luna Amara

Locul 14: Vama Veche

Locul 10: Vita de Vie

Locul 7: Alexandru Andries

Locul 6: Timpuri Noi

Locul 5: Nicu Alifantis

Locul 3, 2, 1 – exclusiv in revista Sunete

La realizarea ”TOP 100 NUME CARE CONTEAZA IN MUZICA DIN ROMANIA” au contribuit: Berti Barbera, Ioan Big, Alex. Revenco, CAtAlin Toadere, Radu Lupascu, Nelu Stratone, Mihail Vakulovski, Alexandru Vakulovski, Iulian Vrabete (Holograf), Boro (Iris), Mihnea Blidariu (Luna AmarA), Sorin Moraru (Luna AmarA), Dragos Chiscoci (Emagic), Marius Chivu (Dilema Veche), CAtAlin Alionte (Roton), Ernesto, Hefe, Petra Acker (The Others), Otaku, Alexandra Ungureanu, Avi (Activ), Amadeus, Bandidos, Andreea Ilinca, Mihai Ungureanu (ZaDuff), Adrian Enache, Anca Badiu, Vlad Stoian, Valentin Moraru, Gyurka Timea, Costel Cristea si multi altii…

Revista Sunete este singura revista de muzica din Romania care se adreseaza unui public matur, educat, care iubeste muzica de calitate. Revista Sunete ofera un echilibru intre scena undeground si mainstream, intre rock, pop si muzica electronica.

In numarul dublu din decembrie/ianuarie, revista se distribuie impreuna cu 3 cd-uri: Selectiuni din Festivalul de Blues Sighisoara 2007, Margento si Manifest Yoursefl no.9. retul revistei impreuna cu cele 3 cd-uri este de 10 lei.

Revista se gaseste de vanzare in reteau Rodipet, Inmedio, Diverta si la magazinele de muzica din Bucuresti si din tara.
Telefon: 0744566490
Email:
Adresa web: http://www.revistasunete.ro

One Comment

  1. AM VAZUT COPERTA REVISTEI CE O EDITATI UNDE APARE FORMATIA IRIS. IN JOSUL PAGINII APARE O ALTA FOTOGRAFIE UNDE ACOLO SE DESLUSESTE A FI NELU DUMITRESCU/CLEMENT IORDANESCU/CRISTI MINCULESCU SI ANTON HASIAS. MA INTREB OARE CINE IUBESTE ATIT DE MULT FORMATIA ASTA DE INCEARCA PENTRU A NU STIU CITA OARA SA DENATUREZE ADEVARUL DESPRE EA SI COMPONENTELE STABILE , ZIC, NU CELE RELATIVE ALE TRUPEI CU PRICINA. IATA CA NU VAD ACOLO PE ION OLTEANU, EMIL LACHINTEANU, SANDA LACATUS, LUCIAN CHIVU, SORIN CHIFIRIUC , OCHESCU SI CU PERMISIUNEA DUMNEAVOASTRA EU. FORMULA AFISATA IN JOSUL PAGINII A DURAT MAI PUTIN DE O LUNA DE ZILE. ACESTE OMISIUNI CU BUNA STIINTA S-AU INTIMPLAT IN NENUMARATE REVISTE, EMISIUNI ETC. OBSRV CA CEI CARE SINT STABILITI IN STRAINATATE SI AU ACTIVAT IN ACEASTA TRUPA SINT OMISI CU EXCEPTIA LUI ANTON HASIAS. NU SE POMENESTE NIMIC DESPRE MARTI POPESCU SAU CHIAR SUBSEMNATUL CARE A COMPUS DESTULE PIESE PENTRU ACEASTA FORMATIE CE IN CELE DIN URMA AU INCEPUT SA AFISESE ADEVARATU COMPOZITOR AL MULTOR PIESE CE SI LE ATRIBUIAU NEMERITAT. AICI VORBESC DESPRE ADEVAR SI DESPRE ISTORIA ADEVARATA. PENTRU ASTA TREBUIE DOCUMENTARE CORECTA, INFOMATIE PE MASURA SI NU AMATORISM SAU CENZURA DE CARE AM FOST SATUL O VIATA INTREAGA. AU FOST STERSI CU BUNA STIINTA DIN MEMORIA ACESTEI FORMATII OAMENI CARE AU CONTRIBUIT PRIN SACRIFICIILE SI RENUNTARILE LOR LA SUCCESUL ACESTEI FORMATII. MA SURPRINDE CA UNUL CA BERTI BARBERA UN FOARTE BUN PRIETEN S-A ASOCIAT ACESTOR DEZINFORMARI SI DIN CITE IL STIU A FI CORECT MA FACE SA CRED CA A LASAT SA TREACA INFORMATIILE CORECTE NU CU INTENTIE DAR CU SUPERFICIALITATE.
    EU MA OPRESC AICI CU CRITICA. IN REST REVISTA DUMNEAVOASTRA SPER SA FIE UNA DE SUCCES SI TOTODATA PLINA DE INFORMATII CORECTE.

    VA UREZ MULT SUCCES IN TOT CE VETI FACE DE AICI IN COLO.

    CU MULT RESPECT,

    ADRIAN GEORGE ILIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *