LifeStyle

Revista Prezent: inca o saptamana interesanta

Aflati de aici cele mai tari subiecte din Revista Prezent.

Fost-ai lele cat ai fost

Kmikaze. Biroul politic al PC a decis, duminica trecuta, cu unanimitate de voturi, iesirea partidului de la guvenare. Cum insa, cel putin de fason, PSD este suparat pe PC pentru tradarea de la constituirea actualei majpritati parlamentare, iar Dan Ioan Popescu, desi inregimentat in partid, nu este nici pe departe suficient pentru castigarea fie si doar a unui fotoliu de parlamentar, conservatorii par decisi sa se lase de politica si sa se ocupe de altceva.

ACTUALITATE
Un partid post-ideologic: Partidul Traian
Aflata recent la Braila, doamna Anca Boagiu, ministrul integrarii europene, a aut un lapsus, sau ceea ce se numeste “act ratat”, spunand ca presedintele Partidului Democrat este… Traian Boc! In fapt, subconstientul domniei sale a facut-o sa spuna cu voce tare ceea ce toti din Partdiul Democrat stiu: ca fara Traian Basescu partidul s-ar tari la remorca altora, fiind un soi de joker pentru completarea unor aliante de guvernare.

DOSAR
Normalizarea relatiilor cu rusia mai poate astepta?
Se pare ca da, judecand dupa fantezia cu care Traian Basescu, pitorescul nostru presedinte ataca Rusia si propune Europei si Statelor Unite ale Americii tot felul de solutii la problema dependentei energiei electrice de gazul rusesc, inclusiv folosirea NATO pe post de caine de paza al aprovizionarii cu gaze din Rusia.

POLITICA
Adriean Videanu
Adriean Videanu, primar general al Capitalei si presedintele executiv al PD, le-a vorbit saptamana trecuta mai tinerilor sai colegi studenti despre faptul ca, desi viitorul PD suna bine, partidul are serioase probleme la politica de cadre. Videanu crede ca succesul democratilor tine de alarea discursului politic pe problemele cetateanului, precum si de capitalul adus de ex-liderul partidului, actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Dilema PSD. Vrem pasaport diplomatic sau carnet de sanatate?
Presedintele PSD, Mircea Geoana a anuntat, la finalul sedintei Biroului Permanent National de saptamana trecuta, cele sapte domenii de activitate alocate viitorilor vicepresedinti ai partidului : politica externa ; statul social si relatia cu sindicatele ; economie, fiscalitate si competivitate economica; reforma statului, justitie si drepturile cetateanului; egalitate de sanse; relatia cu comunitatile romanesti; integrarea europeana.

INVESTIGATII
“Baietii destepti” de pe sarmele statului
Lipsa unei reactii prompte din partea guvernantilor impotriva “baietilor destepti” din comertul cu energie a inceput deja sa-si arate efectele. In august anul trecut, Basescu a dezvaluit existenta sistemului “inechitabil” de alocare a energiei, fara a peciza concret care sunt componentele acestui sistem.

AFACERI
Ce locuinta poti cumpara cu 100.000 de euro
Detinerea unei locuinte reprezinta visul multora dintre romani. In ultima vreme, tot mai multi au reusit sa si-l ideplineasca apeland la creditele imobiliare. Considerand ca 100.000 de euro este un nivel pana la care se poate indatora o familie cu venituri medii, ne-am propus sa cautam ofertele pe piata imobiliara pentru acets pret. Analistii imobiliari estimeaza ca, in prezent, pretul metrului patrat construit este undeva in jurul a 1.100 de euro, fara TVA. Acesta ar putea creste di cauza fluctuatiilor pietei imobiliare si a materialelor de constructii.

COMPANII
Industria miniera are nevoie de doua miliarde de euro
De la 1 ianuarie 2007, societatile miniere de exploatare a lignitului si minereurilor nu vor mai beneficia de subventii pentru activitatea de extractie. Singurele companii care or mai primi subventii pentru sustinerea activitatii de exploatare incepand de anul viitor vor fi cele din sectoarele huilei si uraniului.

AUTO
Din 2007, Cartea Verde scumpeste RCA-ul cu 50%
De anul viitor vor putea circula in uniunea europena cu autovehiculele proprii avand o singura polita de asigurare obligatorie auto, ce va include si Cartea Verde. Este vorba de fapt, despre extinderea valabilitatii asigurarii obligatorii auto si in afara granitelor tarii noastre. Acest lucru inseamna ca, in cazul unui accident pe teritoriul unui stat din UE, despagubirea este asigurata de aceasta polita.

SOCIAL
Scoala particulara. Afacere pur si simplu, nu afacere cu educatia
Invatamantul particular preuniversitar a evoluat discret, fara explozia si convulsiile invatamantului superior. Invatamanul romanesc a intrat in epoca postdecembrista cu o mostenire pozitiva: o retea dezvoltata si arecum echilibrata de scoli cu clasele I-VIII si de licee, precum si cu accesul foarte liber la scolarizare, cu acces chiar prea liber, din moment ce elevi de liceu deveneau si cei care obtineau la examenul de admitere doar cateva sutimi peste punctul acordat din oficiu.

TENDINTE
Inflatie de vedete pe catwalk-ul de la Bucharest Fashion Week
Dupa telenovelele si serialele de televiziune, vedetele mioritice se inghesuie care mai de care sa apara pe podium. Astfel, la Bucharest Fashion Week s-a inregistrat o veritabila inflatie de VIP-uri, care si-au etalat calitatile de modele. Cum moda manechinelor filiforma a apus, vedetele noastre n-au avut nici cea mai mica problema in a aparea gravide pe catwalk sa in a-si expune nurii mai mult sau mai putin generosi.

Prezent. Schimba Perspectiva !

Alina Sazon
www.prezentonline.ro
 
  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *