Evenimente

Revista National Geographic prezintă Columna lui Traian

NG APRILIE

Inalta de 38 de metri, taiata in marmura, decorata cu o friza spiralata cu 155 de scene sculptate minutios, uimitoarea Columnă a lui Traian își spune întreaga poveste romană și românească în paginile revistei National Geographic și în
posterul gratuit din ediția de aprilie.
În aprilie, National Geographic le-a pregătit cititorilor un material excepțional – Columna lui Traian se dezvăluie cu toate detaliile ca un jurnal de război care veghează asupra Romei.
Cititorii au acum Columna lui Traian acasa pentru ca revista contine un poster gratuit cu istoria constructiei acesteia.
Povestea sculptată cu minuțiozitate, cu 2662 de figuri în 155 de scene e ca o bandă desenată antică. Lucrătorii au scos marmură din Carrara de astăzi, apoi au transportat-o cam 400 km până la șantierul din Roma. Columna a fost ridicată în mai puțin de șapte ani. Tehnologia este atât de precisă, încât columna stă în picioare de aproape două milenii. Se crede că Apollodor din Damasc, arhitectul Forumului lui Traian, a proiectat și Columna. Cu aurul si argintul prădate din Dacia s-au construit Forumul și Columna lui Traian, schimbând peisajul Romei.
Posterul Columna lui Traian este un proiect realizat pentru National Geographic România cu sprijinul ROM – dulce românesc.
Află mai multe despre ceea ce ne place să credem că este “certificatul de naștere în piatră al poporului român” din ediția de aprilie a revistei National Geographic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *