RETETE CULINARE

Retete Minichef Minimax: Galuste cu mac cu sos de vanilie

Ingrediente: 2 cornuri simple, 2 linguri miere, un plic de zahar vanilat, 4 linguri mac (sau mai mult, dupa gust), unt pentru uns vasul, 2 galbenusuri de ou, 1 l lapte, 2 linguri zahar, o lingura faina, 200 ml frisca lichida, coaja de lamaie macinata, esenta de vanilie.

Se unge un vas termorezistent cu unt. Se taie cornurile in felii de 2 cm grosime si se pun in vas. Deasupra se toarna 500 ml lapte in care am dizolvat zaharul vanilat si mierea si se amesteca sa se inmoaie bine. Adaug macul si coaja de lamaie si amestec cu grija, fara sa faram bucatile de corn. Pun vasul la cuptor pentru 5-10 min la foc mediu.
Intr-un vas rezistent la foc pun galbenusurile si amestec bine, adaug zaharul si treptat faina, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Pun la foc mic, amestec si torn putin cate putin restul de lapte. Amestec in continuare, pana se ingroasa sosul. Adaug vanilia si frisca lichida si mai patsrez la foc pana da in clocot, amestecand sa nu se lipeasca.
Pe farfuria de servit asez bucatele de galuste cu sos de vanilie deasupra.
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *