LifeStyle

RencontreS la Rapsodia…pe Lipscani

Compania de teatru Passe-Partout DP va invita JOI, 16 Octombrie 2008, orele 19:30 la spectacolul “RencontreS”, realizat de Dragos Huluba si Violeta Totir.
Intr-o miscare teatrala dominata de spectacole axate pe efecte scenice exagerate, dictate de regizori care vor sa fie mai presus de interpretii ce devin slavii executanti ai viziunilor regizorale cu pretentii de originalitate, Compania de teatru “Passe Partout D.P.” sustine linia expresiei interiorizate, comunicarea directa a emotiei, evidentierea talentului celor ce transmit publicului provocarea la gandire.

Scenariul si regia acestui regal artistic apartin lui Dragos Huluba si Violetei Totir care sunt si interpretii cuplului. In cazul unui astfel de spectacol, de miscare si expresie, de dans si gest, daca regizorul este si interpret, mult mai credibila devine evolutia sa. Subliniem ca genul impus de Dan Puric, se detaseaza de “teatru-dans”, cele doua stiluri de expresie au in comun doar lipsa replicii.
Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat.
“Rencontres” este o… “intalnire” cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.
“Rencontres” a avut cronici favorabile si in presa straina, dupa ce a participat in Cehia, la un festival International al Artelor Spectacolului. Anul acesta a fost inclus si pe afis in Festivalul Underground de la Arad, Festivalul Comediei Romanesti si la Festivalul MaiFest – mari actori, mari regizori, mari dramaturgi – organizat de UNESCO la Cluj. In aceasta vara spectacolul s-a jucat din nou la Luxemburg (19 iunie) si la un Festival de teatru la Belgrad (5 iulie).
“Rar un asemenea spectacol in lumea teatrala de azi… un comentariu fin asupra dragostei cu un umor rafinat marca sigura a unui talent inteligent” (Dan Puric)

Nu ocoliti acest spectacol chiar daca sala “Rapsodia” nu este un teatru elegant cum sunt suratele sale din Capitala. Aflata in centrul istoric supus acum renovarii, sala va beneficia curand de o modernizare si va apartine definitiv Companiei de Teatru “Passe Partout D.P.”, care isi merita un loc in peisajul cultural bucurestean.
Relatii si rezervari de bilete la telefon 021/315.89.80 sau 0722.768.648

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *