LifeStyle

Remedii din farmacia albinelor, pentru vitaminizarea de primăvară

polenNici un preparat de sinteză nu egalează forÅ£a energizantă a produselor stupului ÅŸi capacitatea lor de a vindeca boli provocate de lipsa vitaminelor din organism. Primăvara sînt numeroase cazurile de hipocalcemie. Medicii recomandă produse farmaceutice care pot completa lipsa de calciu din organism ÅŸi o dietă cu multe lactate.TotuÅŸi, după cum ne-a spus dl prof. Vasile AndriÅ£oiu, specialist în apiterapie ÅŸi lector al AsociaÅ£iei NaÅ£ionale pentru Terapii Complementare din România (ANATECOR), sînt multe situaÅ£ii în care hipocalcemia continuă să se agraveze pentru că organismul nu asimilează calciul: “Din studiile ÅŸi din cercetările apiterapeutice dar ÅŸi dintr-o experienţă personală de peste 20 de ani în domeniu, ÅŸtiu că nu există nici un medicament de sinteză chimică ÅŸi nici un produs sau preparat naturist care să “fixeze” ÅŸi să favorizeze asimilarea calciului mai repede ÅŸi mai bine decît propolisul. Dacă oamenii ar ÅŸti un lucru atît de simplu, hipocalcemiile ar putea fi evitate cu siguranţă. Cele mai grave anemii, a căror bază de pornire trebuie căutată, îndeosebi, în alimentaÅ£ie ÅŸi metabolism, sînt tratate medical cu tot felul de polivitamine. Apiterapeutic, anemia se vindecă în 90 de zile folosind păstura sau în 180 de zile folosind polenul. Dacă sînt utilizate ÅŸi alte produse apicole, anemiile se vindeca mult mai repede”.Tratînd farmaceutic lipsa de vitamine ÅŸi stările patologice provocate de ea, indiferent dacă vindecarea se petrece sau nu, apare inconvenientul că, prin contraindicaÅ£iile ÅŸi efectele secundare pe care le poartă în sine, medicamentele creează alte dezechilibre, alte organe avînd de suferit: “Nimeni nu trebuie să vadă în această afirmaÅ£ie, perfect adevărată, îndemnul de a ocoli medicul ÅŸi farmacia. Dar nu voi obosi niciodată să repet că, o cură cu produse apicole previne orice fel de îmbolnăviri. Åži chiar dacă a apărut o afecÅ£iune, o cură cu produse apicole va fi benefică. Produsele stupului nu au contraindicaÅ£ii ÅŸi nu au efecte secundare. Apiterapia poate potenÅ£a chimioterapia, poate proteja organismul uman faţă de efectele nedorite ale acesteia sau îl poate vindeca prin acÅ£iunea lor. Avantajul imens al produselor apicole este acela că, în timp ce vindecă, ele ÅŸi hrănesc, energizează, vitaminizează ÅŸi imunizează”.

O precizare de maximă importanţă, spune dl prof. AndriÅ£oiu, este că produsele ÅŸi preparatele apiterapeutice au un spectru larg de acÅ£iune ÅŸi împotriva afecÅ£iunilor ascunse ale organismului: “Dacă folosiÅ£i propolisul pentru a combate hipocalcemia, acesta va acÅ£iona benefic faţă de cel puÅ£in alte 40 de afecÅ£iuni”.

Revenind la vitaminizare, prof. Andriţoiu propune o terapie care nu a înregistrat, în nici unul din cazuri, vreun eşec. Iată programul zilnic: • dimineaţa, cu un sfert de oră înainte de masă, se mestecă 2 linguriţe de polen sau 10 pastile de păstură, se iau 2 linguriţe de miere cu lăptişor de matcă, se bea un amestec din 30-40 de picături de tinctură de propolis şi 30-60 de picături de apă, apoi se bea o cană de ceai de măceşe îndulcit cu miere polifloră; • după masa de dimineaţă se iau 2 linguriţe de miere propolizată; • după masa de prînz, se iau 2 linguriţe de miere cu grîu germinat, iar după masa de seară se iau 2 linguriţe de miere cu suc de orz verde; • în timpul fiecărei mese se bea un pahar de apă în care se diluează 2 linguriţe de oţet din mere şi miere, îndulcind cu miere polifloră; • seara, înainte de culcare, se iau 2-3 linguriţe de miere cu drojdie de bere (2 linguriţe de drojdie amestecate cu o linguriţă de miere); • zilnic, se bea 1 l de infuzie din urzică (50 de părţi), coada calului (20 p), fructe de cătină (10 p), ciuboţica cucului (10 p), busuioc (5 p) şi cimbru (5 p); se prepară dimineaţa pentru toată ziua.

Se face masajul reflexogen al tălpilor: se merge desculÅ£, dimineaÅ£a ÅŸi seara, pe prundiÅŸ, pe boabe de porumb sau de fasole. Se începe cu 10 minute ÅŸi se prelungeÅŸte zilnic durata “ÅŸedinÅ£ei” cu 2 minute, pînă se ajunge la 30 minute, apoi se reduce zilnic tot cu 2 minute, pînă se revine la timpul iniÅ£ial.

Se elimină din alimentaţie zahărul, mezelurile, conservele şi grăsimile animale. De la masă nu trebuie să lipsească pîinea neagră, lactatele şi crudităţile. Nu uitaţi îndeosebi ficatul de vită şi peştele. O alimentaţie echilibrată este bogate în fibre vegetale, care acţionează asupra pereţilor aparatului digestiv, îl împiedică să devină aton (leneş), previn constipaţiile, absorb şi transportă toxinele în afara organismului.

Este bine, spune dl prof. Andriţoiu, ca primăvara şi toamna să se facă, profilactic, o cură de vitaminizare cu durata de 30 de zile. Între timp, nu renunţaţi să consumaţi, zilnic, minim 1-2 g de miere polifloră pentru fiecare kilogram greutate corporală.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *