LifeStyle

Regim naturist de slăbire- macerat din miere de albine cu pulbere de plante medicinale

Se folosesc alge marine (Ulva lactuca sau U.latisima, 30 de părţi), păpădie (20 p), frunze de mesteacăn (10 p), flori de soc (10 p), frunze de urzică (10 p), măceşe (10 p), fructe de cătină albă (10 p), volbură (10 p), frunze de mur (10), fructe de ienupăr (5 p), frunze de nuc (5 p), coajă de cruşin (5 p), frunze de dud (5 p), turiţă mare (5 p), coada şoricelului (5 p), rostopască (5 p) şi coada calului (5 p).

La nevoie, se pot face următoarele substituiri: algele marine cu tinctură de iod 1 la sută, cîte 3 picături pentru fiecare linguriţă de pulbere de plante (se introduce în preparat cînd se amestecă plantele cu mierea); păpădia cu trei fraţi pătaţi; volbura cu rădăcină de brusture; frunzele de mur cu frunzele de coacăz negru, afin, zmeur sau merişor; coada calului cu rizomi de pir.

Cu aproximaţie, pentru fiecare 3 kg de macerat, cît este necesar în 2 luni de tratament, este nevoie de 2 kg de miere polifloră şi 1 kg pulbere de plante medicinale, care se obţine prin măcinarea plantelor cu ajutorul unei rîşniţe de cafea.

Cum se administrează maceratul?

Preparatul se ia cu 1-2 pahare de apă minerală, ceai medicinal, sucuri de legume şi fructe sau borş de tărîţe, în doze de cîte 1 linguriţă, de 3 ori/zi. El nu se administrează oricum, ci în locul micului dejun, gustării şi cinei. La aceste mese nu veţi mînca deci nimic altceva decît maceratul respectiv. În rest, veţi servi doar o masă pe zi, la prînz, în care nu trebuie să depăşiţi numărul de calorii zilnice, care scade treptat, cu cîte 100 de calorii pe săptămînă, de la 1.000 de calorii în prima săptămînă, pînă la 300 de calorii în săptămîna a opta.

Maceratul se ia puţin cîte puţin, intercalat cu înghiţituri de lichid, pînă cînd realizaţi cu aproximaţie doza de o linguriţă. Dacă vi se pare dezagreabil, dizolvaţi-l în lichidul pe care vreţi să-l consumaţi. O dată pe săptămînă, puteţi substitui şi masa de prînz cu o linguriţă de preparat, fără teama că veţi suferi de foame. În ziua respectivă veţi lua deci 4 linguriţe de macerat. Aplicînd acest procedeu veţi slăbi mai repede. Dar, atenţie! Nu depăşiţi doza de 6 linguriţe de preparat pe zi, deoarece apar intoxicaţii, iar mărirea cantităţii de plante medicinale consumate nu duce la o slăbire mai rapidă. Este indicat să nu faceţi economie la lichide.

Regimul alimentar

Pentru respectarea întocmai a regimului şi a numărului de calorii, este indicat să aveţi o listă cu valoarea calorică a principalelor preparate alimentare. Sînt interzise, pe cît posibil, consumul de grăsimi, dulciuri, zahăr, paste făinoase, fructe dulci, murături, conserve de orice fel, măsline, fasole şi mazăre uscate, cartofi şi morcovi în exces, sosuri, condimente, vin roşu şi băuturi spirtoase. Pentru cei obişnuiţi să consume alcool, le este permis să bea 1-2 pahare cu bere sau vin alb. În acest caz, caloriile aferente acestora vor fi deduse din raţia calorică zilnică. Pîinea, orezul şi cafeaua se vor reduce treptat, astfel ca la sfîrşitul primei săptămîni de cură să fie eliminate complet din alimentaţie.

În caz că apare, totuşi, o senzaţie de sfîrşeală şi de foame exagerată, luaţi 4-8 linguri de tărîţe de grîu (dau senzaţia de saţietate), de 3 ori/zi, înmuiate în puţină apă, dar numai după 20-30 de minute de la administrarea maceratului.

Tratamentul cu argilă

Se bea cîte un pahar de lapte argilos (150 ml), dimineaţa, cu 20-30 de minute înainte de administrarea preparatului de plante medicinale. Cura cu argilă durează 3 săptămîni. Ea va fi reluată numai după o pauză de 2 săptămîni. Dacă nu aveţi argilă, ea poate fi înlocuită cu un ceai, decoct 5-10 minute, din coada calului (5 părţi), rizomi de pir (5 p), urzică moartă albă (3 p) şi turiţă mare (3 p). Efectul terapeutic este mai mic în acest caz, dar oricum, este mai bine decît deloc. Ceaiul înlocuitor se bea odată cu maceratul de plante, în toate cele 3 prize ale curei zilnice. Spre deosebire de argilă, nu se va face pauză pe durata curei.

Cura cu drojdia de bere

Se ia, după masa de prînz, cîte o linguriţă de drojdie de bere uscată dizolvată în puţină apă minerală. În cura cu drojdie de bere se va face o pauză de 1-2 zile pe săptămînă.

Dacă nu puteţi face exerciţii fizice, mergeţi mult pe jos, în fiecare zi. Acest tratament nu este indicat persoanelor cu diabet zaharat care ţin un regim glucidic drastic.

www.evenimentul.ro

One Comment

  1. Sunt curios daca intradevar tinctura de iod poate sa inlocuiasca eficient algele marine. Insa, spre deosebire de alte retete, aceasta mi se pare intradevar naturista si promite rezultate credibile.
    Numai bine!
    Bifred

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *