Concerte

Regal de clavecin la Ateneul Roman

Dupa un recital de harpe clasice, un spectacol de muzica si dans baroc si un solo de vioara baroca, Festivalul de Muzica Veche Bucuresti invita publicul meloman la inca un concert deosebit recitalul extraordinar de clavecin sustinut de Ketil Haugsand la Ateneul Roman. Concertul va avea loc marti, 20 octombrie 2009, la Ateneul Roman incepand cu ora 19.00.

Ketil Haugsand (Norvegia) este considerat a fi unul dintre cei mai importanti clavecinisti contemporani si o personalitate marcanta a muzicii vechi din zilele noastre. Pe parcursul activitatii sale a sustinut numeroase concerte ca solist, membru al unor prestigioase formatii camerale, conducator muzical sau dirijor in Europa, S.U.A. si Israel.

Nascut in Norvegia, Ketil Haugsand a studiat clavecin la Conservatorul din Amsterdam, incheindu-si studiile in cadrul acestei institutii in anul 1975. Este laureat al prestigiosului Prix dExcellence precum si al concursurilor de clavecin de la Paris si Brugges.

Ca profesor, Ketil Haugsand activeaza in cadrul unor renumite cursuri de vara organizate in Norvegia sau Portugalia fiind de asemenea invitat sa participe in juriile celor mai importante concursuri de clavecin sau muzica de camera din Europa.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti se desfasoara intre 17-23 octombrie 2009 pentru a patra oara consecutiv. Inafara de recitalul de clavecin mentionat mai sus, Festivalul de anul acesta mai gazduieste si un concert de lauta si chitara baroca sustinut de Hopkinson Smith (Ateneul Roman, 21 octombrie) precum si un concert de muzica poloneza veche sustinut de formatia Floripari (23 octombrie, Sala Auditorium a MNAR).

Biletele se gasesc in librariile Carturesti, reteaua magazinelor Diverta, Germanos si Vodafone sau online pe www.eventim.ro si pe www.ticketpoint.ro. Pentru abonamente va rugam sa va consultati site-ul: www.earlymusic.ro.

Evenimentul se desfasoara in parteneriat cu: Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Comisia de Cultura a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, ArCuB, Institutul Polonez, Institutul Adam Mickiewicz si Dalles Revolution.

Organizator: Medieval Praxis

Coproducator: TVR Cultural.

Sponsori: Sommering Instal, Euroweb, Elevate, Remedio, Skill Team, Publicitate la bloc; Shelter Security, Stand Expo; Bianca Consulting; Kia Romania.

Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Romania libera, Ziua, Sapte Seri, Observatorul Cultural, Hotnews, wwww.port.ro, www.121.ro, liternet, zoomIn, Deutsche Welle.

victoria@medievalpraxis.ro
victoria@medievalpraxis.ro
http://www.medievalpraxis.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *