LifeStyle

Referendum în București

Majoritatea PDL-PNG-PRM şi-a impus voinţa în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar bucureştenii vor fi chemaţi să răspundă pe 19 iunie la şapte întrebări legate de viitorul Capitalei. Primarul general, Sorin Oprescu, sprijinit de USL, dorea o variantă cu o singură întrebare şi propunea data de 29 mai.

Referendum în București

Referendumul pentru Legea Capitalei, la care bucureştenii vor fi chemaţi să răspundă la şapte întrebări, va avea loc la 19 iunie, a hotărât, miercuri, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, prin votul a 29 consilieri aparţinând majorităţii PDL-PNG-PRM, informează NewsIn.

Întrebările vizează, în principal, organizarea administrativă a Capitalei.

Cele şapte întrebări sunt: “Sunteţi mulţumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?”, “Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?”, “Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?”, “Sunteţi mulţumiţi de curăţenia în Bucureşti?”, “Vă doriţi o arhitectură unitară pentru tot Bucureştiul?”, “Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administraţia Bucureştiului?” şi “Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general alături de CGMB?”.

În hotărârea iniţială privind referendumul, promovată de primarul general Sorin Oprescu, se propunea, la iniţiativa USL, o singură întrebare, respectiv “Sunteţi de acord cu centralizarea administrativă a municipiului Bucureşti prin transferul de atribuţii de la primăriile de sector către CGMB?”. Referendumul ar fi trebuit să aibă loc la 29 mai, conform aceleiaşi propuneri iniţiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *