AgitaÅ£ie, copii înfofoloÅ£i în hăinuÅ£e colorate, bulgări de zapadă, goană după cadouri, clopoÅ£ei, lupta pentru bradul perfect, miros de sarmale ÅŸi cozonac sunt doar câteva dintre elementele care ne duc cu gândul la vacanţă, la familie, la un nou început ÅŸi mai ales la căldura ce zâmbeÅŸte din căminele fiecăruia prin geamurile răsfăţate de fulgii de nea. Pentru aceste momente de sărbătoare nimic nu este mai potrivit ca un vin roÅŸu, cu puternică valoare simbolică pentru această perioadă a anului, care adaugă bucatelor tradiÅ£ionale fineÅ£e ÅŸi rafinament. ÂÂ
Merlot din Gama Reserva de la Cramele RecaÅŸ este un vin roÅŸu, deosebit. Vinificat din struguri culeÅŸi manual din cele mai bune podgorii din RecaÅŸ, apoi înnobilat timp de 12 luni în cele mai fine butoaie din lemn de stejar american, buchetul său elegant este totodată dominat de aroma prunelor ÅŸi a coacăzelor coapte, combinată armonios cu o aroma picantă a stejarului. Se serveÅŸte la temperatura camerei în compania fripturilor la grătar ÅŸi a preparatelor tradiÅ£ionale de Crăciun.ÂÂ
ÂÂ
Pinot Noir, un alt vin deosebit din aceeaÅŸi gamă a Cramelor RecaÅŸ, este un vin de o mare eleganţă, cu buchet tipic de fructe de pădure, împletit cu delicateÅ£ea specifică soiului din Burgundia, care ÅŸi-a găsit o nouă casă în România. Se serveÅŸte în compania meniurilor de vânat ÅŸi de pui preparat la grătar, precum ÅŸi alături de meniurile mai grele de iarnă.ÂÂ
ÂÂ
Pentru cei care vor opta la un meniu mai uÅŸor, recomandăm Cabernet Sauvignon din gama Reserva de la Cramele RecaÅŸ. Este tot un vin vinificat din struguri culeÅŸi manual din cele mai bune podgorii din RecaÅŸ, iar apoi înnobilat timp de 12 luni în cele mai fine butoaie din lemn de stejar american ÅŸi unguresc, de 225 L, acesta fiind îmbuteliat în număr strict limitat de 17000 sticle. Oenologul David Lockely din Stellenbosch, Africa de Sud, a transformat aceÅŸti struguri într-un vin de o eleganţă extraordinară. Buchetul de fructe roÅŸii de pădure se îmbină armonios cu savoarea vaniliei, a mirodeniilor ÅŸi a dudelor, complementând în mod ferm dar fin savoarea taninului conferită de butoiul de stejar. A se decanta în carafă cu o ora înainte de consum, se seveÅŸte la temperatura camerei însoÅ£it de pepper stak ÅŸi legume coapte.ÂÂ
ÂÂ
Sărbători fericite!ÂÂ