CARTE BUNA, LifeStyle, MUZICA

Recital eveniment IRIS la standul Editurii RAO – Targul Gaudeamus

Miercuri 22 noiembrie ora 17.30 la Targul de carte Gaudeamus Editura RAO lanseaza cartea 1001 de albume de ascultat într-o viata. Cartea va fi prezentata de : Ioan Big, Florian Pittis, Alex Revenco. Lansarea va fi insotita de un recital eveniment al formatiei Iris.

La Gaudeamus 2005,RAO lansa 1001 de filme de vazut într-o viata, iar acum, in 2006, aduce pentru iubitorii de muzica 1001 de albume de ascultat într-o viata.
An de an apar sute de trupe noi si se lanseaza mii de discuri.
Ce sa asculti din ultimii 50 de ani de muzica de la Thelonious Monk la Coldplay, de la Rolling Stones la Linkin Park, de la Nina Simone la Sepultura ? E o chestiune de gust personal, fireste, iar o antologie a celor mai reprezentative piese din ultimii 50 de ani, alcatuita de 90 de critici muzicali este fara doar si poate cel mai bun ghid a ceea ce merita sa asculti intr-o viata.
Albumele celor mai indragite trupe traseaza sonor traiectoria unei vieti, a unei epoci. De la primul single lansat de Beatles la ultimul hit de la Radiohead, albumele (fie single-uri, fie LP-uri) stau marturie a incredibilei rapiditati cu care se schimba gusturile în materie de muzica (si nu numai). Aceasta antologie de muzicieni si de genuri (blues, rock, jazz, dar si heavy-metal, glam, reggae, disco, punk, rapp, new wave,post-punk) este, fara îndoiala, un ghid de cea mai buna calitate, o adevarata incursiune in istoria muzicii si, deopotriva, invita la ascultarea – sau reascultarea, pentru a cîta oara? – a unora dintre cele mai importante albume lansate în ultimii 50 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *