LifeStyle, MUZICA

Recital Chopin al pianistei Ilinca Dumitrescu

Institutul Polonez din Bucuresti are deosebita placere de a va invita la un Recital extraordinar Fryderyk CHOPIN sustinut de pianista Ilinca Dumitrescu. Recitalul va avea loc marti, 13 martie, ora 19.00, Ateneul Roman, str. Franklin nr. 1-3, Bucuresti.

Marcarea momentului aniversar Fryderyk Chopin printr-un concert de inalta tinuta, devenita o constanta a manifestarilor muzicale organizate anual de Institutul Polonez, beneficiaza in acest an de concursul unei personalitati artistice pe care critica internationala o considera o „stralucita reprezentanta a artei interpretative romanesti”, o „interpreta de o rafinata sensibilitate”. Un repertoriu extrem de vast, evolutii stralucite pe mari scene ale lumii, participari la prestigioase festivaluri internationale, cursuri de maiestrie predate in numeroase tari ale lumii, participari constante in jurii internationale ale concursurilor de pian, importante premii şi alte distinctii primite – toate se constituie intr-o carte de vizita impresionanta a pianistei Ilinca Dumitrescu.

Recitalul extraordinar gazduit de Ateneul Roman va avea urmatorul program:

4 Mazurci
Sonata nr. 2 in si bemol minor, op. 35

– pauza –

Nocturna in do diez minor nr. 1 op. 27
3 Valsuri
Poloneza in La major nr. 1, op. 40
Impromptu nr. 1 in La bemol major, op. 29
Fantaisie-Impromptu, op. 66
Balada nr. 1 in sol minor, op. 23
Institutul Polonez este o organizatie nonprofit, a carei misiune este dialogul intercultural si promovarea culturii poloneze in randul publicului iubitor de cultura din Romania si Republica Moldova.

http://www.culturapoloneza.ro/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *