Evenimente

Realizari clujene premiate la San Remo

Inspectoratul Scolar Judetean Cluj are placerea de a va invita la spectacolul in care scolile clujene prezente pe podiumul invingatorilor Festivalului International al Creativitatii in Scoli de la San Remo vor prezenta pentru publicul clujean productiile cu care au cucerit juriul pentru categoria lor de varsta. Miercuri 8 aprilie 2009, de la ora 19, in sala festiva a Cercului Militar din Cluj-Napoca (Pta. Avram Iancu nr. 1-3), trupele de actori ale Liceului Teoretic Lucian Blaga si Scolii Elf, sub egida Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, vor prezenta scurtmetrajul Five – Locul I la sectiunea FILM, categoria LICEU, si piesa de teatru in limba engleza Charlie and the Chocolate Factory – Locul I la sectiunea TEATRU, categoria GIMNAZIU.

Filmul realizat de elevii Cercului de Teatru Si Film al Liceului Teoretic Lucian Blaga, sub coordonarea profesorului Adrian MureSan, prezinta o imagine a conflictelor din FSia Gaza, vazuta prin ochii elevilor. Se intituleaza Five, pentru ca exista cinci planuri distincte ale razboiului, cinci vieti aparent separate, dar care la sfrSit se unesc, precum cele cinci degete ale unei mini. La nceputul filmului exista un mesaj despre durere, iar la sfrSit unul despre caldura Si unitate. Copiii nu s-au temut sa spuna ca razboiul se poarta pentru niSte interese, declara dl. MureSan, care Si-a anuntat intentia de a nscrie filmul n concursul de scurt metraje din cadrul TIFF 2009.

Intr-o nota mai vesela, insa cu un mesaj la fel de generos, care indeamna la iertare si bunatate, adaptarea teatrala a povestii lui Roald Dahl Charlie si fabrica de ciocolata a elevilor de la Scoala Elf este o piesa care are deja un istoric, obtinand 7 premii in cadrul Festivalului de teatru scolar in limba engleza Come with us to Dramaland organizat de Asociatia Profesorilor de Limba Engleza din Cluj si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj. Coordonatorul trupei de teatru, profesorul Leonard Dan a declarat intr-un interviu pentru Radio Romania Cultural: Am vizionat filmul, copiii au citit cartea, s-a discutat, am cautat sa intelegem mesajul din partea autorului si cred ca am reusit in final sa gasim valente noi si chiar sa reinterpretam situatia din aceasta carte, care cred eu ca trateaza putintel cam aspru copiii rasfatati.

Invitam scolile clujene si reprezentantii mass-media sa participe la evenimentul anuntat.

http://www.tandarica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *