RETETE CULINARE

Ravioli pesto

Ingrediente pentru aluat(4 portii): 180 g faina, 2 oua, o lingura lapte, un varf de cutit sare, o lingurita ulei de masline.
Pentru umplutura: 200 g carne tocata, 1 catel de usturoi, patrunjel verde tocat
Pentru sos: 10 g unt, 1 catel de usturoi, frunze proaspete de busuioc, un pumn de nuci de pin.

Preparare:
Se amesteca faina cu ouale batute, lapte, sare si ulei. Se framanta putin si se lasa o ora la temperatura camerei.
Se indinde aluatul pe planseta de lucru. Se taie cu rola dreptunghiuri.
Carnea pentru umplutura se amesteca bine cu usturoiul si patrunjelul tocate marunt.
Se aseaza cu o lingurita umplutura oe dreptunghiurile de aluat, se unesc marginile si se apasa cu furculita pentru a le sigila bine.
Se pun la fiert in apa clocotita, timp de 6 min.
Se pregateste sosul amestecand untul topit cu busuioc si nuci tocate fin.
Se servesc fierbinti.

One Comment

  1. Pingback: Ravioli | Lila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *