RETETE CULINARE

Ravioli cu ciuperci

Ingrediente pentru 4 portii:
pentru aluat: 180 g faina, 2 oua, 1 lingurita lapte, 1 varf de cutit sare, 1 lingurita ulei de masline
pentru umplutura: 150 g ciuperci de padure, 150 g ciuperci champignion, 300 ml smantana, busuioc verde, ulei de masline, sare si piper.

Preparare:
Intr-un bol se amesteca faina cu ouale batute, laptele, sare si ulei.
Se framanta putin si se lasa o ora la temperatura camerei.
Aluatul se pune pe planseta de lucru si se intinde o foaie nu foarte subtire. Se taie cu rola in dreptunghiuri pe care se pune umplutura.
Pentru umplutura ciupercile se calesc intr-o tigaie cu busuioc verde tocat marunt. Cand sunt aproape gata se adauga smantana, sare si piper dupa gust.
Pe dreptunghiurile de aluat se pune umplutura cu lingurita pe jumatate din dreptunghi, se acopera cu cealalta jumatate si se preseaza marginile cu furculita, pentru a se lipi bine.
Se fierb in apa clocotita pentru 6 min.
Se aseaza in farfurie si se servesc stropite cu ulei de masline si presarate cu busioc verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *